Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ – Δυναμώνουμε τον αγώνα για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει

tags :
ΚΚΕ – Δυναμώνουμε τον αγώνα για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει
Κρίσιμος παράγοντας η ισχυροποίηση και η ετοιμότητα του λαϊκού κινήματος


«Σαράντα επτά χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, διδασκόμαστε, θυμόμαστε, είμαστε περήφανοι για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους αγωνιστές που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες. Τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της δικτατορίας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
«Δυναμώνουμε σήμερα τον αγώνα για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, για τη ζωή που αξίζει στους εργαζόμενους και τη νεολαία, για τον σοσιαλισμό. Για να αποτελέσει παρελθόν το σύστημα που γεννά την καταπίεση, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση» τονίζει η ανακοίνωση του κόμματος.
Το ΚΚΕ επισημαίνει πως η δικτατορία επιβλήθηκε έχοντας την στήριξη τμημάτων της πλουτοκρατίας, κέντρων της αστικής εξουσίας, των ΗΠΑ και υπογραμμίζει πως η επιλογή της αστικής τάξης να αξιοποιήσει ως διαχειριστή της εξουσίας της τους συνταγματάρχες «αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως η δικτατορία του κεφαλαίου μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές. Η στρατιωτική δικτατορία αποτελεί "λύση" για την πλουτοκρατία, όταν δεν μπορεί με κοινοβουλευτικά μέσα να προωθήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια, όταν έχει δυσκολίες λόγω και εσωτερικών αντιθέσεων».
«Το σύστημα της εκμετάλλευσης για την εξυπηρέτηση των σκοπών του, μπορεί να αξιοποιεί και φασιστικές ομάδες, να τους αμολά και να τους μαζεύει κατά πως βολεύει, όπως σήμερα γίνεται με τους νοσταλγούς της Χούντας, τους ναζιστές της «Χρυσής Αυγής»» προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
«Αποδεικνύεται ότι σε κάθε εποχή και ιστορική περίοδο είναι κρίσιμος παράγοντας η ισχυροποίηση και ετοιμότητα του λαϊκού κινήματος, της πρωτοπορίας του, για να μπορεί ο λαός να καθορίζει τις εξελίξεις προς όφελός του» προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Χούντας για να βάλει τον λαό «στον γύψο» ήταν ο λεγόμενος «κομμουνιστικός κίνδυνος».
«Αποδείχθηκε πως ο αντικομουνισμός -που και σήμερα καλλιεργείται από το σύστημα, τους μηχανισμούς του, κυβερνητικούς παράγοντες, την ΕΕ- οι διώξεις των κομμουνιστών και των πρωτοπόρων αγωνιστών, είναι πάντα ο προπομπός γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων, που θίγουν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, του λαού» αναφέρει το ΚΚΕ, το οποίο καλεί σε ενδυνάμωση του αγώνα του λαού για τα σύγχρονα δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης