Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου) – Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου για το Κυπριακό

tags :
Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου) – Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου για το Κυπριακό
Για το θεαθήναι η σχετική πρόταση του επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων
Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε το ενδεχόμενο συνάντησης του προέδρου της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη με τον επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.
Ο κ.Κασουλίδης χαρακτήρισε για το θεαθήναι την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη για συνάντηση των ηγετών των δυο πλευρών, με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι μια τέτοια συνάντηση, μπορεί να γίνει όταν υπάρχει κάτι σημαντικό για το Κυπριακό που να οδηγεί στην τελική επίλυση ή την επικύρωση κάποιων θεμάτων επί των οποίων υπάρχει συναντίληψη ή βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας.
Επιπλέον, ο κ.Κασουλίδης εκτίμησε πως η πρόταση Έρογλου εντάσσεται στις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει «κλίμα ευφορίας και ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε της επίτευξης προόδου», τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι εντελώς αντίθετο, με τις θέσεις που καταθέτει η τουρκοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια για επίτευξη προόδου.
«Δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνη σε κανένα. Όλοι γνωρίζουν τι συζητείται στο τραπέζι και ποιο είναι λογικό και ποιο είναι παράλογο» ανέφερε ο κ.Κασουλίδης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης