Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Το πολυδιαφημισμένο «κοινωνικό μέρισμα» είναι υποταγμένο στις προεκλογικές στοχεύσεις της δικομματικής κυβέρνησης

Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Το πολυδιαφημισμένο «κοινωνικό μέρισμα» είναι υποταγμένο στις προεκλογικές στοχεύσεις της δικομματικής κυβέρνησης
"Τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν νόημα αν στηρίζονται σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και σε αναπτυξιακές πολιτικές" σημειώνε ο Μηλιός
Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός με αφορμή την κοινοποίηση των στοιχείων για τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ που έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα η Eurostat.
Ειδικότερα ο κ. Μηλιός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν νόημα αν στηρίζονται σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και σε αναπτυξιακές πολιτικές, όχι στην υπερφορολόγηση  των «συνήθων υπόπτων», τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, την πώληση κάθε ίχνους δημόσιας περιουσίας και τη σώρευση κοινωνικών ερειπίων.   
Παράλληλα επισήμανε με νόημα ότι καλό είναι οι θριαμβολογούντες της κυβέρνησης να εξηγήσουν αν θεωρούν επιτυχία τους ότι τo 2013 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας έφθασε το 12,7% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος έφτασε το 175,1%.
«Βέβαια ο κ. Σαμαράς υπόσχεται και δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2015. Απλά το υπόσχεται εκ του ασφαλούς, διότι τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.     
Σε ό,τι αφορά το πολυδιαφημισμένο «κοινωνικό μέρισμα», τόνισε ότι είναι εμφανές ότι υποτάσσεται στις προεκλογικές στοχεύσεις της δικομματικής κυβέρνησης.
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούμενα είναι η ανάπτυξη σε όφελος του λαού, η καταπολέμηση της ανεργίας και η έξοδος από τις πολιτικές λιτότητας» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μηλιός. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης