Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Μώραλης και Β. Μαρινάκης κατά της ιδιωτικοποιήσης του ΟΛΠ - Ζητούν να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα

Γ. Μώραλης και Β. Μαρινάκης κατά της ιδιωτικοποιήσης του ΟΛΠ - Ζητούν να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα
Οι μετοχές του ΟΛΠ να παραμείνουν στο δημόσιο
Την δική τους πρόταση σχετικά με την αξιοποίηση του ΟΛΠ παρουσίασαν ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, συνάντησή τους με τον πρόεδρο και διεύθυνοντα σύμβουλο του οργανισμού.
Ειδικότερα οι δύο άνδρες τάχθηκαν κατά της πώλησης μετοχών του ΟΛΠ, οι οποίες πρέπει να παραμείνου στυο Δημόσιο και υπέρ της παραχώρησης δραστηριοτήτων σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες.
Μάλιστα ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης έκαναν λόγο για ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση του Οργανισμού, αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμανιού.
«Είχαμε μία αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα και προέκυψε ταύτιση απόψεων σε τρία βασικά σημεία που θα αποτυπωθούν και στο πρόγραμμά μας. Πρώτον, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ανάπτυξη της πόλης με την ανάπτυξη του λιμανιού, δεύτερον, ότι θα πρέπει το ελληνικό λιμενικό σύστημα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα, που σημαίνει ότι οι μετοχές θα πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο, στην αυτοδιοίκηση και στα επιμελητήρια και τρίτον, ότι πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες. Αυτή ήταν η θέση μας από την αρχή» τόνισε ο κ. Μώραλης.
«Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία νέα συνάντηση καθώς τα θέματα είναι πολλά και σύνθετα» πρόσθεσε. Στο μεταξύ, αίτηση ακύρωσης κατά της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ, κατέθεσε στο συμβούλιο της Επικρατείας η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Οργανισμού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης