Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) – Προσχηματική η διαδικασία αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων – Στόχος της κυβέρνησης η απόλυση τους

tags :
Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) – Προσχηματική η διαδικασία αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων – Στόχος της κυβέρνησης η απόλυση τους
Γίνεται με τέτοιο τρόπο που δεν αξιολογεί την πραγματική απόδοση της δημόσιας διοίκησης
Την άποψη πως η διαδικασία της αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων είναι προσχηματική και πως απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η απόλυση τους εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος.
«Να ξεκινήσουμε από το αν είναι σκόπιμη η απόλυση των υπαλλήλων αυτών. Αν είχαμε ένα αναλυτικό πλαίσιο του τι ανάγκες έχει η διοίκηση και βλέπαμε πράγματι ότι ορισμένοι υπάλληλοι περισσεύουν, θα το δεχόμουν επί της αρχής, υποθετικά μιλώντας. Η αξιολόγηση είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας αναδιοργάνωσης της διοίκησης. Πρώτα εξετάζεις τι ανάγκες θέλει να εξυπηρετήσει η διοίκηση, φτιάχνεις νέα οργανογράμματα, προσδιορίζεις ένα περίγραμμα θέσης εργασίας, τι θα κάνει κάθε υπάλληλος και με βάση αυτό αξιολογείς» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η αξιολόγηση όπως την φέρνει η τρόικα και η κυβέρνηση, είναι ένας προσχηματικός τρόπος για να καταλήξουμε σε απολύσεις»
«Γίνεται με τρόπο σαν να βάζεις πρώτα το άλογο και μετά το κάρο. Γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι σχετική με την αξιολόγηση της πραγματικής απόδοσης της δημόσιας διοίκησης. Η αξιολόγηση προβλέπει ότι εξ ορισμού ένα 15% των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι κάτω από τη βάση και ένα ποσοστό άριστο. Αυτό δεν συνιστά αξιολόγηση όπως την θεωρώ εγώ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είμαι υπέρ της αξιολόγησης που θα είναι αντικειμενική, θα έχει γίνει ως αποτέλεσμα συνεννόησης και με τους δημόσιους υπάλληλους. Όταν έχει ένα εχθρικό δημοσιοϋπαλληλικό σώμα, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Επίσης θεωρώ σημαντικό και η ίδια η κοινωνία να έχει μία συμμετοχή στην αξιολόγηση» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης