Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υψηλοί τόνοι μέχρι τέλους από ΣΥΡΙΖΑ - Εμμένει στην αντιπαράθεση και στην πίεση προς την κυβέρνηση

Υψηλοί τόνοι μέχρι τέλους από ΣΥΡΙΖΑ - Εμμένει στην αντιπαράθεση και στην πίεση προς την κυβέρνηση
Προσανατολισμένη σε πρόωρες εκλογές η πολιτική στρατηγική Τσίπρα
Η πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα μετά τις Ευρωεκλογές.
Στόχος της να διατηρήσει στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση προκειμένου να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνηση, να διαμορφώσει πολιτικές συμμαχίες με αφορμή μείζονα κοινωνικά ζητήματα (μικρή ΔΕΗ, αιγιαλός, δάση, κα) και να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυση στην κοινωνία.
Οι επιδιώξεις αυτές συνδέονται άμεσα με την εκτίμηση πως η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές - είτε το θέλει είτε όχι η κυβέρνηση -  το  φθινόπωρο.
Για αυτό το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία για να υψώσει τους τόνους.
Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο αποδίδεται άλλωστε και η προτροπή του προς τον πρωθυπουργό, εάν έχει τους 180 βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην περιμένει έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο αλλά να προχωρήσει τώρα σε όλες τις δέουσες ενέργειες.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και πέραν των αριθμητικών υπολογισμών και ισορροπιών, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι στην προεδρική εκλογή δεν κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου, αλλά το εάν ή όχι πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.
Και εκτιμά ότι όπως φάνηκε και πρόσφατα στη Βουλή σχετικά με το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ, υπάρχει η δυναμική για την ανατροπή της.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χαμηλώσει τους τόνους παρά την έλευση του ράθυμου εθιμοτυπικά Αυγούστου.
Το αποδεικνύει άλλωστε η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής όπου και εισήχθη το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκλειδώσει η επόμενη δόση του 1 δις ευρώ
Το αποδεικνύει ακόμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο, ακολουθώντας τη συνταγή της μικρής ΔΕΗ και του αιγιαλού, να σηκώσει τους τόνους και για το νομοσχέδιο για τα δάση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απευθύνει προσκλητήριο στις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σε ανεξάρτητους βουλευτές, εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς για ένα ακόμα μέτωπο κατά της κυβέρνησης.
Και την ίδια στιγμή που υψώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και αναζητά συμμάχους αναδεικνύοντας μείζονα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα, εξακολουθεί να αναζητά την επαφή και νέα «ανοίγματα» με ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.
Για αυτό άλλωστε έχει αποφασιστεί να αρχίσουν περιοδείες σε περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σε δυναμική.
Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που του δίνουν το πολιτικό προβάδισμα έναντι των κομμάτων της συγκυβέρνησης σε μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση.
Τελευταία εμπόδια προς αυτήν την πορεία είναι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί και το μέτωπο των πολιτικών συμμαχιών.
Εάν βρεθούν «γόνιμες» λύσεις σε αυτά τα δύο ζητήματα, εκτιμάται πως ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία μάλλον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης