Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΣΤΑΤ - Λαφαζάνης: Σκάνδαλο η παραμονή Γεωργίου στην προεδρία - Eπιβεβλημένη η απομάκρυνσή του

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΣΤΑΤ - Λαφαζάνης: Σκάνδαλο η παραμονή Γεωργίου στην προεδρία - Eπιβεβλημένη η απομάκρυνσή του
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής ετίθετο θέμα φερεγγυότητας με έναν τέτοιο διορισμό
Σκάνδαλο αποτελεί η παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ μετά την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του, σύμφωνα με τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης, «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί σθεναρά στην τοποθέτηση του Ανδρέα Γεωργίου, ανώτερου στελέχους του ΔΝΤ, ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και αυτό σε αντίθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενέκριναν τότε θερμά το διορισμό του. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής ετίθετο θέμα φερεγγυότητας με έναν τέτοιο διορισμό που γεννούσε από την πρώτη στιγμή προβλήματα αξιοπιστίας, αφού εκ των πραγμάτων έθετε την ΕΛΣΤΑΤ κάτω από την τροϊκανή κηδεμονία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια αντιτάχθηκε αποφασιστικά στο να αλλάξει το καθεστώς της ΕΛΣΤΑΤ και να μετατραπεί η λειτουργία της σε "ενός ανδρός αρχή" υπό τον Ανδρέα Γεωργίου, πράγμα που ανεπίτρεπτα θεσμοθέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τροϊκανή υπόδειξη».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «μετά, όμως, την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου και τώρα την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η συνέχιση της παραμονής του Ανδ. Γεωργίου στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ συνιστά σκάνδαλο και η άμεση απομάκρυνσή του γίνεται επιβεβλημένη».
«Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να είναι μια προσωπικότητα κύρους, ευρύτερης συναίνεσης και αποδοχής, που να υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι τις προτεραιότητες και επιθυμίες των πιστωτών και των τροϊκανών» καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης