Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων – Παρών και ο Λοβέρδος

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων – Παρών και ο Λοβέρδος
Για οριακή κατάσταση κάνουν λόγο οι πρυτανικές αρχές
Με απώτερο στόχο την αναζήτηση λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων συναντώνται αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και θα παρουσιάσει τα στοιχεία που του παρουσίασαν οι πρυτανικές αρχές στη σύσκεψη που είχαν οι δύο πλευρές στις αρχές της εβδομάδας.
Οι πρυτανικές αρχές θεωρούν ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται σε οριακό σημείο και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο από το Σεπτέμβριο να καταστεί αδύνατη η λειτουργία τους, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης.
Άλλωστε η φετινή χρονιά μόνο ως «μαύρη» μπορεί να χαρακτηριστεί, αν λάβει κανείς υπόψη του τα συνεχή «λουκέτα» λόγω καταλήψεων και απεργιών για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση καλείται να εντοπίσει τους πόρους εκείνους που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται ακόμα και να διαθέσει προς τα πανεπιστήμια μέρος των 8 εκατομμυρίων ευρώ που εισέπραξε το Δημόσιο από μίζες και άλλες εγκληματικές ενέργειες κατά του ελληνικού Δημοσίου.
Από την πλευρά του ο κ.Λοβέρδος αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά από μέτρα που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας στην προσπάθεια να ανακουφιστούν οικονομικά τα ιδρύματα, όπως είναι μεταξύ άλλων η εξαίρεση των ειδικών λογαριασμών (ΕΛΚΕ) από την ενιαία αρχή πληρωμών προκειμένου να έχουν την ευελιξία τα ιδρύματα να αυτοχρηματοδοτούνται μέσω της έρευνας και η απελευθέρωση της διαδικασίας λειτουργίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης