Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη στο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής - Στο μικροσκόπιο Σαμαρά, Βενιζέλου τα οικονομικά των πανεπιστημίων

Σύσκεψη στο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής - Στο μικροσκόπιο Σαμαρά, Βενιζέλου τα οικονομικά των πανεπιστημίων
Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας
Τα οικονομικά στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη για τα οικονομικά στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ έχει προγραμματισθεί για τις 10:30 την Παρασκευή. Στη σύσκεψη επικεφαλής θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης και ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Θα ακολουθήσει στις 12:30 σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον υπουργό Κ.Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ε Χριστοφιλοπούλου, για εκκρεμή θέματα του υπουργείου, στην οποία θα παρίσταται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
Όσον αφορά στη σύσκεψη  για τα οικονομικά των πανεπιστημίων θα αναζητηθούν οι τρόποι για να αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν ανακύψει λόγω των περικοπών.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει ενημερώσει, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων, ότι και το έτος 2014 – 2015 η χρηματοδότηση της Παιδείας θα είναι μειωμένη στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ, τα ερευνητικά ιδρύματα και την διά βίου εκπαίδευση.
Ανέφερε ενδεικτικά ότι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ η μείωση θα είναι 12% - 18%, ενώ στα ερευνητικά ιδρύματα μεγαλύτερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης