Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο επί τάπητος στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Μητσοτάκη

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο επί τάπητος στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Μητσοτάκη
Λοβέρδος: Απόφαση για ευελιξία στην χρηματοδότηση ΑΕΙ και ΤΕΙ
(upd2) Το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρόντος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Το ζήτημα έχει προκαλέσει τις έντονες αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αντιδρά στο θέμα της αρνητικής ποσόστωσης του 15% κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και στο ζήτημα των ποσοτικών στόχων στις απολύσεις.
Από την πλευρά του το επιτελείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αποδέχεται αλλαγές που να αγγίζουν τον πυρήνα της αξιολόγησης και του νόμου που έχει ψηφισθεί, αν και δεν αντιτίθεται σε τροποποιήσεις που θα μπορούσαν να κάνουν ευχερέστερη την εφαρμογή του.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξέσπασε κόντρα μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της αξιολόγησης που είχε προκαλέσει μια αρκετά ισχυρή ενδοκυβερνητική κρίση που χρειάστηκε την «επέμβαση» των Σαμαρά – Βενιζέλου για να καταλαγιάσει.
Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι Σαμαράς και Βενιζέλος παρουσία του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου εξέτασαν το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης των ελληνικών πανεπιστημίων.
Εξερχόμενος της σύσκεψης ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη ελήφθη μια πολύ σημαντική απόφαση.
«Να προσαρμοστούμε σε όσα ισχύουν στις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και, ιδιαίτερα, στην ΕΕ, να απελευθερώσουμε από την ενιαία αρχή πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
«Με αυτόν τον τρόπο πλάι στο δυσμενές μέτρο της περικοπής των χρηματοδοτήσεων, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να ιδρύονται νέα πανεπιστήμια, προσθέτουμε τη δυνατότητα να μπορούν να αυτοχρηματοδοτούνται, απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της ΕΕ είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία» τόνισε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για αντίμετρο στις περικοπές 12%- 18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ό,τι αφορά την έρευνα.


(πρώτη ενημέρωση 1 Αυγούστου 09:06)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης