Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα «χέρια» του ΣΥΡΙΖΑ τα κλειδιά της εκλογικής νίκης και της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας

Στα «χέρια» του ΣΥΡΙΖΑ τα κλειδιά της εκλογικής νίκης και της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας
Ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση προτίθεται να παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας
Σαφές πρόγραμμα με «μετρημένες» προτάσεις, συνοχή και σαφήνεια είναι τα «κλειδιά» που θα οδηγήσουν το ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική νίκη, έγραψε χθες στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης.
Πράγματι αυτές είναι οι κύριες παράμετροι που χωρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.
Η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική με βασικές συνιστώσες την άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, την κατάρρευση της αγοράς εργασίας και τη δραματική συρρίκνωση των μισθών διευκολύνει – επί της ουσίας – την φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ωστόσο, και όπως έχει φανεί από τις έως σήμερα εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να πείσει το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που θα του επιτρέψει να επιτύχει μια ισχυρή εκλογική επικράτηση.
Οι ενδοιασμοί αποδίδονται κυρίως στη δυσπιστία απέναντι στα σχέδια και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνήθως επιτείνεται από τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στο εσωτερικό του κόμματος.
Αυτήν ακριβώς τη «θολούρα» φέρεται ότι επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά την ομιλία του στις 13 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση, η οποία θα θέτει ξεκάθαρους στόχους και δεν θα αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.
Ούτε στους πολιτικούς του αντιπάλους ούτε στην όποια εσωκομματική αμφισβήτηση ούτε βεβαίως στην κοινωνία.
Το εγχείρημα είναι πραγματικά δύσκολο.
Διότι με τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα ύψη ο κ.Τσίπρας καλείται να παρουσιάσει προτάσεις συγκεκριμένες και «μετρημένες» που θα πείθουν με ρεαλιστικά στοιχεία και πραγματικά δεδομένα το πώς θα επέλθει η οικονομική ανάπτυξη και παράλληλα θα «τρέξει» η κοινωνική πολιτική.
Αλλά για να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να κάνει το άλμα προς τη διακυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνοχή, χρειάζεται εσωκομματική ηρεμία.
Κάτι που όπως έχει φανεί στο παρελθόν και μάλιστα πρόσφατα (με την επίθεση της κας.Πορτάλιου στον Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος) κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη πως παραμένει ανοιχτό το καυτό θέμα των πολιτικών συμμαχιών και του «ανοίγματος» σε χώρους που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μέχρι πρότινος επιρροή.
Η πολιτική στρατηγική που εφάρμοσε μετά τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πρωτοβουλίες για τη μικρή ΔΕΗ, τον αιγιαλό, τα δάση έχει αποδώσει, μια και εμφανίζεται να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αναπτύσσει μια σημαντική δυναμική έναντι της κυβέρνησης.
Αλλά τα εμπόδια στο δρόμο προς μια εκλογική νίκη είναι αρκετά.
Μόνο που τα πιο δύσκολα από αυτά μπορούν να ξεπεραστούν αποκλειστικά από τις κινήσεις, τη στρατηγική και τους ελιγμούς των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης