Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Αυξάνονται οι προϋποθέσεις για να εκλέξει η παρούσα Βουλή ΠτΔ – Χρειάζεται ένα ενωτικό πρόσωπο

Γεωργιάδης (ΝΔ): Αυξάνονται οι προϋποθέσεις για να εκλέξει η παρούσα Βουλή ΠτΔ – Χρειάζεται ένα ενωτικό πρόσωπο
Σε καλύτερη θέση η ελληνική οικονομία το 2014 – Μόνο ο Τσίπρας δεν το βλέπει
Την πεποίθηση πως η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι ημέρα με την ημέρα αυξάνονται οι προϋποθέσεις για αυτό το πολιτικό σενάριο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται οι προϋποθέσεις για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Πιστεύω στη λύση ενός προσώπου που θα μπορέσει να ενώσει τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή για να μην μπει η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια» αναφέρει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Γεωργιάδης.
«Δεν μπαίνω σε ονοματολογία. Κάθε άνθρωπος που ανήκει σε ένα πολιτικό χώρο θα προτιμούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ανήκε στον δικό του πολιτικό χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όμως το μείζον τώρα είναι να είναι ένα πρόσωπο σοβαρό, να μπορεί να ενώσει τη Βουλή» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Όπως λέει, η ελληνική οικονομία είναι σε καλύτερη θέση το 2014 σε σχέση με το 2013, το 2012 και το 2011, αν και υπογραμμίζει πως κανείς δεν υποστηρίζει ότι είμαστε στον παράδεισο μια «βγαίνουμε από χρεοκοπία».
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας στον πλανήτη - ενδεχομένως πλην του κ. Τσίπρα -που να μην καταλαβαίνει ότι η ελληνική οικονομία σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήταν πέρυσι και πρόπερσι. Αυτό άλλωστε υποδηλώνει η μεγάλη πτώση των spreads, γεγονός που σημαίνει ότι ο πλανήτης εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα. Άρα αυτό μας ενδιαφέρει: ότι πάμε ένα βήμα εμπρός και όχι ότι έχουμε δυσκολίες. Δυσκολίες βεβαίως και έχουμε και είναι από το παρελθόν» υπογραμμίζει ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για τις διορθωτικές κινήσεις στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως πρόκειται για μια λύση προς τη σωστή κατεύθυνση που διορθώνει τις πολύ μεγάλες αδικίες ενώ σε ερώτηση σχετικά με το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τα μνημόνια τελειώνουν και ότι η τρόικα φεύγει ενόψει της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, απάντησε ότι «τα μνημόνια ασφαλώς και τελειώνουν».
Το μνημόνιο με την ΕΕ και την ΕΚΤ τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου ούτως ή άλλως. Μόνο με το ΔΝΤ εξακολουθεί να υπάρχει. Αρα λοιπόν, το μνημόνιο και τεχνικά και τυπικά τελειώνει. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι αν και τελειώνει το μνημόνιο δεν επιστρέφουμε στη ζωή μας όπως ήταν πριν από αυτό, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια για να φτιάξουμε τη χώρα μας ως ένα κανονικό και σοβαρό ευρωπαϊκο κράτος, αλλά στηριζόμαστε πλέον περισσότερο στις δικές μας δυνάμεις. Πρέπει αν φτιάξουμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας» υποστηρίζει ο κ.Γεωργιάδης.
Σημειώνεται πως σήμερα - και κατόπιν της παραίτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Σταυρογιάννη που εκλέχθηκε δήμαρχος Λαμίας - η ΝΔ κέρδισε μια ακόμα έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο Δημήτρης Μπριάνης.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η ΝΔ αυξάνει την κοινοβουλευτική της δύναμη σε 126 βουλευτές.
Αν συνυπολογιστούν με τους 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (κατόπιν της επιστροφής Λοβέρδου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ), τότε η κυβερνητική πλειοψηφία ανέρχεται στους 154 βουλευτές.
Αριθμός που θα αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στους 155 με την προδιαγεγραμμένη επιστροφή του Χρήστου Αηδόνη στο ΠΑΣΟΚ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης