Τελευταία Νέα
Πολιτική

K.Τασούλας (ΥΠΠΟ): Με διεπιστημονική ομάδα ενισχύεται το επιτελείο που πραγματοποιεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

K.Τασούλας (ΥΠΠΟ): Με διεπιστημονική ομάδα ενισχύεται το επιτελείο που πραγματοποιεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη
Πρώτα θα μπούμε μέσα στον τάφο και μετά θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί, σημείωσε
Την ενίσχυση του επιστημονικού επιτελείου που πραγματοποιεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, προκειμένου να παρασχεθεί η απαραίτητη τεχνική στήριξη, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.
Όπως επισήμανε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» σχετικά με την πρόοδο των αρχαιολογικών εργασιών στην Αμφίπολη, «τα νέα στοιχεία είναι ότι δεν υπάρχει πια μπροστά στο μνημείο ο τοίχος σφράγισης, οι ογκώδεις λίθοι περίπου 250 κιλών καθένας, οι οποίοι εμπόδιζαν την είσοδο και τη θέα ακόμη και των σφιγγών», προσθέτοντας ότι αποκαλύφθηκε «με αυτή τη μετακίνηση όλη η όψη της εισόδου του μνημείου και ένα πολύ ενδιαφέρον ψηφιδωτό δάπεδο».
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί «οι απαραίτητες εργοταξιακές υποδομές, γιατί μπαίνουμε στο φθινόπωρο, και θα εξασφαλίσουν καλύτερη προστασία στο μνημείο και από τις καιρικές συνθήκες και έγιναν κάποια έργα αποχέτευσης και απομάκρυνσης υδάτων», ενώ ανακοίνωσε την ενίσχυση του επιτελείου της Εφορείας από μια διεπιστημονική ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών, γεωτεχνικών, συντηρητών, τοπογράφων και γεωλόγων, για να παρέχει την απαραίτητη τεχνική στήριξη και καλύπτεται έτσι πλήρως όλη η ομάδα που δουλεύει εκεί».
Μάλιστα, όπως σημείωσε, πρώτα θα μπούμε μέσα στον τάφο, «θα καθαριστεί και μετά θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες».
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός επισήμανε ότι «το πρόσωπο πρέπει να είναι κατάλληλο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να εκπροσωπεί το Έθνος, να είναι ένας σοβαρός και αξιόλογος άνθρωπος»
Μάλιστα, επιτέθηκε εμμέσως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «προβλέπεται από το Σύνταγμα και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται καταχρηστικά ως πρόσχημα ή αφορμή για εκλογές, όπως έγινε στο παρελθόν. Προβλέπεται για να ενώνει τους βουλευτές που εκπροσωπούν το λαό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης