Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Δεν έχω δεχθεί πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Tο ζήτημα αυτό θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο

Φ. Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Δεν έχω δεχθεί πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Tο ζήτημα αυτό θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο
Οι θέσεις και το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ τέθηκαν επί τάπητος στην κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής και Κ.Ο.
Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ότι δεν έχει δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την επικρατούσα τότε πολιτική κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί ούτε έχει δεχθεί σχετική πρόταση, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει και τις ασκούμενες, εκείνη τη περίοδο, πολιτικές.
Εν τω μεταξύ κατά τη συνεδρίαση των δύο οργάνων, τέθηκαν επί τάπητος οι θέσεις και το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, από τη συνεδρίαση έλειπαν στελέχη της μειοψηφίας, καθώς και ο Σπύρος Λυκούδης, που έχουν διαφωνήσει με τη διεξαγωγή του συνεδρίου, ενώ η Δώρα Τσικαρδάνη που απηχεί τις ίδιες απόψεις, κατέθεσε πρόταση για επ' αόριστον αναβολή του συνεδρίου μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Από την άλλη πλευρά, η πλειονόητα των στελεχών εξέφρασε αντιρρήσεις, σημειώνοντας ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου από την Κεντρική Επιτροπή και ως πιθανότερο θεωρείται να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.
Από την συνεδρίαση απουσίασαν ακόμη ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης για προσωπικούς λόγους και η Νίκη Φούντα που βρίσκεται στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης