Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ικανοποίηση στην Ελλάδα για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και το ενδεχόμενο κυρώσεων στη Ρωσία

tags :
Ικανοποίηση στην Ελλάδα για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και το ενδεχόμενο κυρώσεων στη Ρωσία
Την λογική της ουδετερότητας επιλέγει η Ελλάδα όσον αφορά τις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας - ΕΕ
(upd) Την ικανοποίηση τους για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν τα ξημερώματα της Κυριακής στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν ελληνικές διπλωματικές πηγές.
"Μετά από παρέμβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων υπογραμμίζουν στο τελικό ανακοινωθέν τους ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη σε περίπτωση κλιμάκωσης τις κρίσης με τη Ρωσία", επισημαίνουν οι πηγές, με φόντο το ενδεχόμενο κυρώσεων στη Ρωσία, αν σε μια εβδομάδα δεν αποκλιμακώσει τις σχέσεις της με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά έθεσε με έμφαση και το θέμα της κάλυψης του κόστους που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία από τις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι είναι το σχετικώς μεγαλύτερο μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σαμαράς: Προσοχή και αποφασιστικότητα στο χειρισμό της σχέσης Ουκρανίας-Ρωσίας
Νωρίτερα, αποφασιστικότητα και προσοχή συνέστησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ως προς τη διαχείρηση της κατάστασης στην Ουκρανία και της τεταμένης σχέσης της με τη Ρωσία.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε:
"Σχετικά με την αναταραχή στην Ουκρανία θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και προσεκτικοί. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να εκλέξουν αυτούς που νοιάζονται και εργάζονται για τη σταθερότητα και για την ενίσχυση της Ευρώπης, με έμφαση στην ανάπτυξη", σχολίασε συγκεκριμένα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης