Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Καρχιμάκης…εξανάγκασε σε παραίτηση τον Κ. Κουκοδήμο - Αφορμή φορολογικές εκκρεμότητες εταιρίας του πρώην υφυπουργού

Ο  Καρχιμάκης…εξανάγκασε σε παραίτηση τον Κ. Κουκοδήμο - Αφορμή φορολογικές εκκρεμότητες εταιρίας του πρώην υφυπουργού
Αιφνιδιασμός στο Μέγαρο Μαξίμου από την παραίτηση του Κ. Κουκοδήμου
(upd)Ο Μιχάλης Καρχιμάκης φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την αιφνίδια παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου από το υπουργείο Παιδείας.
Ειδικότερα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως… εκβίασε την παραίτηση του πρώην υφυπουργού Παιδείας, με αφορμή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Κ. Κουκοδήμου.
Σύμφωνα με το «antinews.gr», ο πρώην υφυπουργός διαθέτει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, εξαιτίας επιχείρησης που διατηρεί στην περιοχή της Πιερίας.
Γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα του Κ. Κουκοδήμου, ο Μ. Καρχιμάκης - προ ημερών - είχε προβεί στην ανάρτηση του εξής σχολίου:
«Αν κύριε Σαμαρά αποκαλυφθεί ότι υπουργός της κυβέρνησης σας πιθανόν να ήταν με νταβατζίδικη μεθόδευση ΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΗΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ, σε οικογενειακή επιχείρηση (Α.Ε) που μετείχε ως αντιπρόεδρος, υπάρχει μια απορία !!!! θα τον καλύψετε; Η θα τον εξαποστείλετε»;

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr

Η επιστολή παραίτησης του Κώστα Κουκοδήμου από υφυπουργός Παιδείας αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιχείρησε να αναζητήσει τα αίτια της αποχώρησης του από το κυβερνητικό σχήμα.
Αν και στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ.Κουκοδήμος αναφέρει ότι οι λόγοι της παραίτησης του είναι «προσωπικοί και μόνο», πληροφορίες αναφέρουν ότι κύρια αιτία της παραίτησης του είναι οι οικονομικές δυσχέρειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του στην Πιερία, γεγονός που καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση ο κ.Κουκοδήμος, ο οποίος ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας στον ανασχηματισμό του Ιουνίου, υπογραμμίζει πως στηρίζει το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος, αναφέροντας ότι στηρίζει ως βουλευτής της παράταξης της Ν.Δ το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό «στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας».
Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτηση του στο Facebook, αφού επιβεβαιώνει και αυτός ότι ο Κώστας Κουκοδήμος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, τόνισε ότι «χάνω έναν πολύτιμο πολιτικά ειδικά στα θέματα του σχολικού αθλητισμού. Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: «Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό». Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων».
Πάντως, δεν λείπουν και οι αναφορές ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των Λοβέρδου και Κουκοδήμου δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, πληροφορίες τις οποίες ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ διέψευσε κατηγορηματικά σε δηλώσεις του στο Βήμα FM.
«Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο. Είναι καθαρά – και θέλω να το σεβαστείτε αυτό – προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κουκοδήμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του κ.Κουκοδήμου αναμένεται να τοποθετηθεί η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή.

(πρώτη ενημέρωση 1 Σεπτεμβρίου 10:33)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης