Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πολεμικό» το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ - Αποδοκιμάστηκε ο Ευ. Βενιζέλος - Γ. Παπανδρέου: Μόνοι μας σώσαμε τη χώρα

«Πολεμικό» το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ - Αποδοκιμάστηκε ο Ευ. Βενιζέλος - Γ. Παπανδρέου: Μόνοι μας σώσαμε τη χώρα
Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ "βενιζελικών" και "παπανδρεϊκών"
(upd)Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών αποτέλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδ. Παπανδρέου».
Επιβεβαιώνοντας το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, οι παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο του κόμματος, αποθεώνοντας από την άλλη πλευρά, τον Γεώργιο Παπανδρέου.
Σημειώνεται πως η σημερινή εκδήλωση συνιστά τα προεόρτια της επετείου των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο Ζάππειο Μέγαρο.
Οι αποψινές αποδοκιμασίες αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά, το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ «βενιζελικών» και «παπανδρεϊκών».
«Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά» και «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Φανερά εκνευρισμένος, ο Ευ. Βενιζέλος, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, διαμήνυσε πως «άκουσα το σύνθημα “γερά να πέσει η δεξιά”, θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πως φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, και το ΛΑ.Ο.Σ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε...»
Από το βήμα της εκδήλωσης, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα αίτια διεξαγωγής της έκθεσης – αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας πως πρόκειται «ελάχιστο φόρο τιμής στην Ελλάδα που αντιστέκεται κα θέλει να αλλάξει. Είναι μια απάντηση σε όσους συνειδητά θέλουν να απαξιώσουν την πορεία και τις τεράστιες αξίες και θέλουν ένα λαό ηττοπαθή, που δεν πιστεύει στον εαυτό του. Ουδείς αλάνθαστος, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη».
«Ναι, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την ιστορία αυτού του Κινήματος. Ο κόσμος μας αναζητά μια νέα αρχή, για ένα νέο ξεκίνημα για την αναγέννηση του Κινήματός μας. Αυτό δείχνει η παρουσία και η συμμετοχή σας στην εκδήλωση. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτήν την ανάγκη όσο πιο απλά και ενωτικά, με συνείδηση της ευθύνης και της ιστορίας» συνέχισε ο Γ. Παπανδρέου.
«Κάποιοι τώρα μιλούν για εύκολες λύσεις, στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες...κληθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο που μας κληροδότησε η συντήρηση, να μην κάνουμε το λάθος να είμαστε αδράνεις» παρατήρησε.
«Μόνοι μας αποτρέψαμε μια εθνική καταστροφή με το οικονομικό επιτελείο και την ΚΟ. Μόνοι μας και στο εξωτερικό. Δεν μας έδιναν χρόνο οι Ευρωπαίοι και στην Ελλάδα, άλλοι παρίσταναν τους μάγκες και μας λοιδορούσαν.
Οριστική σωτηρία της χώρας προϋποθέτει την οριστική και εκ βάθρων αλλαγή της χώρας» διέτεινε παράλληλα.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πλήθος «πράσινων» στελεχών, όπως επίσης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο γραμματέας της ΝΔ, Α. Παπαμιμίκος και το μέλος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης