Τελευταία Νέα
Πολιτική

OHE για το Κυπριακό: Πρέπει να υπάρξει κάποιο πάρε - δώσε για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση

OHE για το Κυπριακό: Πρέπει να υπάρξει κάποιο πάρε - δώσε για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε ότι το πρόβλημα έχει διαρκέσει «μεγάλο χρονικό διάστημα»
Να προχωρήσουν στη διαδικασία του «πάρε-δώσε» κάλεσε τις δύο πλευρές στην Κύπρο ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki Moon.
Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε ότι «οι δύο ηγέτες έχουν ταυτοποιήσει τα περισσότερα από τα θέματα-κλειδιά τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι. Τώρα είναι θέμα επιλογής, θα πρέπει να υπάρξει κάποιο πάρε - δώσε για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον διορισμό του νέου ειδικού σύμβουλου, τον κ. Εσπεν Μπάρθ Έιντε ο οποίος όπως είπε, συναντήθηκε με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι ηγέτες θα επιδείξουν ανανεωμένη αφοσίωση και θάρρος και θα οικοδομήσουν στις αρχές που παρατίθενται στην κοινή διακήρυξη. Ελπίζω επίσης οι σημαντικές αρχές που παρατίθενται στην κοινή διακήρυξη θα εφαρμοσθούν πλήρως, το συντομότερο δυνατόν».
Τέλος, τόνισε ότι το πρόβλημα έχει διαρκέσει «μεγάλο χρονικό διάστημα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι δύο ηγέτες να επιδείξουν την πολιτική ηγεσία που απαιτείται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης