Πολιτική

Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για τη συνάντηση Σαμαρά - Merkel το Βερολίνο - «Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι διμερώς»

Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για τη συνάντηση Σαμαρά - Merkel το Βερολίνο - «Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι διμερώς»
Δεν εκκρεμούν αποφάσεις σε αυτή την επίσκεψη...
Υποβαθμίζει το Βερολίνο τις προσδοκίες για λήψη σημαντικών αποφάσεων κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Βερολίνο στις 23 Σεπτεμβρίου και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel.
«H συνάντηση της Καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό εντάσσεται στις εντατικές και συχνές επαφές μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, St. Seibert, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών της ερχόμενης Τρίτης.
Ο Seibert τόνισε ακόμη ότι δεν εκκρεμούν αποφάσεις σε αυτή την επίσκεψη, η οποία, όπως τόνισε, είναι μία διμερής επίσκεψη και πρόσθεσε ότι «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε διμερές».
Αντικείμενο βεβαίως θα είναι, όπως κάθε φορά, συνέχισε ο Γερμανός αξιωματούχος, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για την οποία «ο Α. Σαμαράς σίγουρα θα κάνει μια παρουσίαση».
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ευρωπαϊκή πολιτική.
«Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην έναρξη της θητείας ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άρα σίγουρα θα γίνει συζήτηση και για το ποιες προτεραιότητες θα θέλουν να δουν η Γερμανία και η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο Seibert.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης