Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η οργάνωση της λαϊκής πάλης η μοναδική διέξοδος από την κρίση - Βολές σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η οργάνωση της λαϊκής πάλης η μοναδική διέξοδος από την κρίση - Βολές σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Αναφέρθηκε στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ, τον Δεκέμβριο και το σύνθημά του «ΚΝΕ- Πρωτοπόρα Νεολαία του ΚΚΕ. Μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο, χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση»
Την οργάνωση της λαϊκής πάλης ως μοναδική διέξοδο από την κρίση αναγνώρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του από το βήμα του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
Ο ΓΓ του ΚΚΕ έκανε λόγο για έργο εκβιασμών, τρομοκρατίας, εμπορίου ψεύτικων ελπίδων και κάλπικης αντιπαράθεσης μεταξύ της αντιπολίτευσυγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων για το ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής για το χρέος.
Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το πρόγραμμά του «προσπαθεί να βάλει οριστική "ταφόπλακα" σε ό,τι ριζοσπαστικό υπάρχει σε συνειδήσεις, σε αιτήματα του κινήματος, θέλει το κίνημα και τον λαό, τη νεολαία υποταγμένη, να αποδέχεται τα ψίχουλα για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, στόχους παντελώς ξένους και εχθρικούς προς τα πραγματικά συμφέροντα των εργατών, των υπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών».

Ο κ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις διεργασίες στο εσωτερικό των κομμάτων και είπε ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας θα επηρεαστούν από συνολικότερες διεργασίες στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη και θα αφορούν αλλαγές στα υπάρχοντα κόμματα, αλλά και συνολικά στους θεσμούς στη Βουλή, στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας γενικότερα έναντι της κοινοβουλευτικής και άλλα ανάλογα μέτρα.

Υπογράμμισε ότι «το Φεστιβάλ της ΚΝΕ άντεξε, γιατί αντέχει το ΚΚΕ, αντέχει η νεολαία του. Γιατί πάνω από όλα είναι επίκαιρες και αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης, η κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού, η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τον σοσιαλισμό».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στους δημιουργούς που «έγραψαν ιστορία» και πέρασαν από τη σκηνή του Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων ο Γ. Ρίτσος, ο Μ. Λοΐζος, ο Μ. Κατράκης, η Ε. Αλεξίου, ο Τάσσος, ο Γ. Βαρλάμος «και πολλοί ακόμα, που δεν είναι μαζί μας με τη φυσική τους παρουσία, όμως βρίσκονται κάθε χρόνο ανάμεσά μας, στις αφίσες μας, στα τραγούδια μας, στις παραστάσεις μας, στις διαδηλώσεις μας».
«Ό,τι πιο πρωτοπόρο έχει να επιδείξει ο χώρος της Τέχνης και του Πολιτισμού τις τελευταίες δεκαετίες μέχρι σήμερα έχει βάλει τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στο Φεστιβάλ. Μ. Θεοδωράκης, Θ. Μικρούτσικος, Χρ. Λεοντής, Γ. Μαρκόπουλος και δεκάδες, εκατοντάδες ακόμα μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικοί», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης