Τελευταία Νέα
Πολιτική

"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει στο ΚΚΕ - Πρώην στελέχη του στρέφονται ενάντια στην ηγεσία του κόμματος

tags :
Η δημιουργία πολιτικής κίνησης από εκείνους οι οποίοι συγκροτούν τον Εργατικό Αγώνα αποτέλεσε casus belli για την ηγεσία
«Συναγερμό» έχει σημάνει ο Περισσός στις οργανώσεις του σχετικά με την κινητικότητα που παρατηρείται στις παρυφές του εδώ και καιρό από διαφωνούντες με τη «σκληρή γραμμή» που έχει υιοθετήσει το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με εσωκομματικό ενημερωτικό σημείωμα, που αποκαλύπτει το Βήμα, το οποίο απευθύνεται στην κομματική βάση, «έχουν πυκνώσει και έγιναν πιο φανερές οι αντι-ΚΚΕ παρεμβάσεις διάφορων οπορτουνιστικών ομάδων που επικεντρώνονται ενάντια στην ηγεσία και τη γραμμή του, κυρίως με αρθρογραφία σε σάιτ αλλά και με άλλες κινήσεις, όπως εκδηλώσεις με ομιλητές διάφορους κατά καιρούς διαγραμμένους από το κόμμα, υπερασπιζόμενοι δήθεν την ιστορία του». Στο στόχαστρο της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ βρίσκεται η «δημιουργία πολιτικής κίνησης με το όνομα Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας», όπως είναι και ο τίτλος τού εν λόγω κειμένου, από το οποίο προκύπτει η προσπάθεια της ηγεσίας να «στεγανοποιήσει» πολιτικά και ιδεολογικά το εσωκομματικό ακροατήριο.
Η δημιουργία πολιτικής κίνησης από εκείνους οι οποίοι συγκροτούν τον Εργατικό Αγώνα, που ξεκίνησε ως ιστοσελίδα μετά την εκλογική συντριβή του 2012 από διαγραμμένους και αποχωρήσαντες από το ΚΚΕ, αποτέλεσε casus belli για την ηγεσία, η οποία τους κατηγορεί ότι στοχεύουν «στον κλονισμό της εμπιστοσύνης μελών και οπαδών στο κόμμα, στο καθοδηγητικό του όργανο και πάνω απ' όλα στις συλλογικά επεξεργασμένες αποφάσεις του, στο πρόγραμμά του». Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του Περισσού στη δράση όχι μόνο εκτός αλλά και εντός κόμματος «ομάδας που δουλεύει σχεδιασμένα». Οπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στο «εμπιστευτικό» σημείωμα, «πρόκειται για οπορτουνιστική ομάδα που συστηματικά διαφωνεί και δουλεύει σχεδιασμένα μέσα και έξω από το κόμμα ενάντια στη γραμμή και την ηγεσία του».
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των συντακτών του κειμένου, η ίδια ομάδα αντιπολιτευομένων «βρίσκεται σε επαφή και παράλληλη πορεία με άλλες οπορτουνιστικές ομάδες που δουλεύουν επίσης σχεδιασμένα ενάντια στο κόμμα, όπως η Νέα Σπορά, και αξιοποιούνται από τον ταξικό αντίπαλο». Για την πολιτική κίνηση του Εργατικού Αγώνα, αναφέρεται ότι «έχει οργανωθεί με ενιαίο κέντρο, καταμερισμούς και καθήκοντα, δρα έξω από το κόμμα, στις παρυφές μας, αλλά διατηρεί επαφές και μέσα στο κόμμα, επιδιώκοντας να παρασύρει κομματικά μέλη που εκφράζουν επιμέρους ή συνολικότερες διαφωνίες με το πρόγραμμα και την πολιτική του κόμματος».
Οπως μάλιστα σημειώνεται, με τη διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα ομολογείται ότι «προχώρησαν στη συγκρότηση πολιτικής κίνησης για να διαμορφώσουν τους όρους ώστε τα μέλη του κόμματος, οι φίλοι και οπαδοί του να "αγωνιστούν" ενάντια στην ηγεσία του και να αλλάξει η γραμμή του, γιατί "…το ΚΚΕ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, με την ευθύνη των καθοδηγητικών του οργάνων, δεν μπορεί να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο, να οργανώσει τους καθημερινούς αγώνες για την επιβίωση του λαού, να προωθήσει την ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα εκμεταλλευόμενα και καταπιεσμένα τμήματα της κοινωνίας, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης