Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (ΑΝΕΛ) - Την Τετάρτη η πρόταση για τα "κόκκινα δάνεια" - Δεν θα πληρώσω ΕΝΦΙΑ

tags :
Καμμένος (ΑΝΕΛ) - Την Τετάρτη η πρόταση για τα
«O ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν», δηλώνει
Την πρότασή τους για τα κόκκινα δάνεια θα δημοσιοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο Πάνος Καμμένος.
Σε συνάντευξη του στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι θα επισκεφτεί τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα ζητήσει, εάν συμφωνούν, να κατατεθεί πρόταση νόμου.
«Βεβαίως, η πρόταση θα σταλεί και στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία και να τελειώσει αυτή η ιστορία. Δεν μπορούν οι τράπεζες, τις οποίες κατέχουν οι Έλληνες πολίτες, να κατάσχουν την πρώτη κατοικία ενός ανθρώπου που πήρε ένα δάνειο, γιατί τον έσπρωξαν και τον κυνηγούσαν να το πάρει, και τώρα μέσω των εισπρακτικών εταιρειών να πηγαίνουν να το δημεύσουν. Αυτά θα τελειώσουν άμεσα» είπε.
Ο Π.Καμμένος υποστήριξε ότι «η πρόταση αυτή έχει να κάνει με μία μελέτη σχετικά με τους κατόχους των κόκκινων δανείων, με καταγεγραμμένα ακριβώς τα νούμερα που έχουν σε στεγαστικά, αποταμιευτικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια και κάρτες».
«Εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν τα 'κόκκινα' δάνεια, για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να ξαναγυρίσει το εμπόριο και ο Έλληνας πολίτης να γίνει και πάλι καταναλωτής» πρόσθεσε.
Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «παράνομη και αντισυνταγματική» φορολογία και τόνισε ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν». Ο ίδιος, όπως ανέφερε, δεν θα τον πληρώσει και προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
«Δεν θα τον πληρώσω και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν δικαστές, -την τελευταία εβδομάδα είχαμε μια απόφαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ- που θα δικαιώσουν τις θέσεις τις οποίες έχουμε. Είναι μία φορολογία η οποία δεν στέκει πουθενά, ούτε σε ελληνικό, αλλά ούτε και σε ευρωπαϊκό δικαστήριο. Είναι μια φορολογία που οδηγεί στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης