Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους εκβιασμούς του Αδ. Γεωργιάδη - «Πράξη τρομοκρατίας οι δηλώσεις του βουλευτή»

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους εκβιασμούς του Αδ. Γεωργιάδη - «Πράξη τρομοκρατίας οι δηλώσεις του βουλευτή»
"Αντιδημοκρατική και αντεθνική η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη"
Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί φυγής των τραπεζικών καταθέσεων σε περίπτωση κυβέρνησης της Αριστεράς.
Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης αξίωσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος σε σημερινή του τοποθέτηση, υποστήριξε πως ο ίδιος θα πάρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να μην του τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ!
«Είναι αδιανόητο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να απειλεί ότι αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρει τα χρήματά του από τις Ελληνικές τράπεζες για να μην τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη δήλωση, αποτελεί αντιδημοκρατική και αντεθνική συμπεριφορά. Είναι πράξη τρομοκρατίας προς τους βουλευτές και ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες» επισήμανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, η οποία κατέκρινε το «γαλάζιο» στέλεχος, ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
Βέβαια, ας μην λησμονηθούν και οι δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά περί bank run σε περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες επίσης είχαν εγείρει την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ανακόψει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επενδύει στην κινδυνολογία, επανερχόμενη σε εκβιαστικά διλήμματα.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι αν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «πέσει», τότε θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες και θα τα μεταφέρει στο εξωτερικό.
Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο πρόσθεσε ότι εκτιμά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όλες οι τράπεζες θα κλείσουν.
Ο Γ. Βαρεμένος αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει παρέμβει κάποια τραπεζική αρχή για τις σχετικές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη.
Η κυβέρνηση υιοθετεί τη ρητορική της κινδυνολογίας, με στόχο να  ανακόψει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μείνει στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ.
Όσον αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel στο Βερολίνο, ο Αδ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την οριστική λήξη του μνημονίου.
«Ο Σαμαράς πάει να ζητήσει την οριστική λήξη του μνημονίου» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γεωργιάδης.
Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «πάμε με ένα πολύ συγκεκριμένο καλό χαρτί, ότι η Ελλάδα έχει πετύχει στο οικονομικό πεδίο πολύ πιο γρήγορα τους στόχους από ότι προέβλεπε το πρόγραμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης