Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κρατικοποίηση των τραπεζών - Έπεσαν οι τόνοι στην Κεντρική Επιτροπη

tags :
Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κρατικοποίηση των τραπεζών - Έπεσαν οι τόνοι στην Κεντρική Επιτροπη
Οι ενστάσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης παραπέμφθηκαν να συζητηθούν σε νεότερη συνεδρίαση της ΚΕ
Με την "επιχείρηση" να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης να πετυχαίνει, έκλεισε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την εσωκομματική αντιπολίτευση για τις πολιτικές κατευθύνσεις της ηγεσίας, τις επιλογές, το πρόγραμμα και το "άνοιγμα" σε άλλους κομματικούς χώρους, δεν εκφράστηκαν με τη μορφή τροπολογίας, μετά και τις επαφές μεταξύ ηγετικών στελεχών και στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, με στόχο να χαμηλώσουν οι τόνοι.
Η μόνη τροπολογία που κατατέθηκε από τους διαφωνούντες αφορούσε τον κρατικό χαρακτήρα των τραπεζών και τις ΔΕΚΟ, η οποία στην ψηφοφορία καταψηφίστηκε από 76 μέλη της ΚΕ, έναντι 61 υπέρ και 1 "λευκό".
Απευθυνόμενος στο κορυφαίο κομματικό όργανο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να υπάρξει "άνοιγμα" στην κοινωνία, επέμεινε στις συμμαχίες, ξεκαθαρίζοντας ότι "όλα στην ώρα τους και με συλλογικό τρόπο".
Οι ενστάσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης παραπέμφθηκαν να συζητηθούν σε νεότερη συνεδρίαση της ΚΕ, καθώς η σκληρή κριτική που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες 48 ώρες από την κυβέρνηση, και ειδικά με την ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη, λειτούργησε ενωτικά ππροκειμένου να μην δοθεί άλλη αφορμή για περαιτέρω κριτική.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης