Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο τελικά στον εισαγγελέα ο Ν. Κωνσταντόπουλος – Καταθέτει για τα περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ

Αύριο τελικά στον εισαγγελέα ο Ν. Κωνσταντόπουλος – Καταθέτει για τα περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ
Ο κ.Κωνσταντόπουλος είχε κάνει λόγο για παροχές σε βουλευτές προκειμένου να γίνουν πρόωρες εκλογές
(upd) Αύριο θα καταθέσει τελικά ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλου ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφορικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής.
Ο κ.Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά είχε κάνει λόγο για «παροχές» σε βουλευτές προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο κ.Κωνσταντόπουλος είχε αναφέρει πως «γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μην γίνουν εκλογές με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές».
Ήδη καταθέσεις στον εισαγγελέα έχουν δώσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς και ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος.
Ο κ. Κουβέλης είχε εκφράσει την άποψη πως είναι αδιανόητο να υπάρχει Έλληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις.
 «Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία. Θεωρώ πως η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί τεχνητή πόλωση που ταράζει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ.Κουβέλης.
«Μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων οργανωμένων ομάδων. Πρόκειται για χωροτάκτες της πολιτικής», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «δεν κατονομάστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα. Αντικείμενο της έρευνας είναι το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Από την πλευρά του ο κ.Σκουρλέτης είχε αναφέρει κατόπιν της κατάθεσης του πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται ελεύθερη να κάνει το έργο της, χωρίς παρεμβάσεις από οποιονδήποτε» και πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης».
Οι υποκριτικές κραυγές, η  κινδυνολογία και η προσπάθεια της κυβέρνησης για αντιστροφή της πραγματικότητας έχει ως στόχο να συγκαλύψει το φιάσκο που έχει υποστεί από τη δήθεν απομάκρυνση από το μνημόνιο και το ΔΝΤ, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει ότι «στον λάκκο που σκάβει η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μας βγάλει από την κρίση».
Κατάθεση έχει δώσει και ο διευθυντής της εφημερίδας Κontra News, που με άρθρο της είχε αναδείξει το θέμα, Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο, τόνισε ωστόσο ότι είναι απολύτως αξιόπιστες.

(πρώτη ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 08:49)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης