Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει σε μια νύχτα, με μια νομοθετική πράξη το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει σε μια νύχτα, με μια νομοθετική πράξη το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους
Θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τόνισε ο κ.Λαφαζάνης
Την άποψη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που το συνοδεύουν σε μια νύχτα και με μια νομοθετική πράξη εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Mega ο κ.Λαφαζάνης υποστήριξε πως το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Αναφορικά με το χρέος και το πώς θα το διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ένα σφουγγάρι και θα το σβήσει, αλλά θα διεκδικήσει τη μεγαλύτερη διαγραφή του.
«Το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μιας συνολικής λύσης είναι δυνατά. Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει να εφαρμόσουμε μια ριζοσπαστική πολιτική για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη με την αντίστοιχη πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όπως είπε ο κ.Λαφαζάνης, η Ευρώπη δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται και να επιβάλλει πολιτικές στην Ελλάδα σαν αυτή να είναι αποικία.
«Το συμφέρον των χωρών της ΕΕ είναι η Ελλάδα να καταφέρει να ξεφύγει από την κρίση. Αυτό είναι και το μακροπρόθεσμο συμφέρον που στηρίζει ενώσεις. Δυστυχώς με την πολιτική που ακολουθούν τώρα οδηγούν σε διάλυση την ΕΕ» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε».
Όπως είπε, από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του Κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης