Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Καταγγέλλει μισθολογική ισοπέδωση και μισθούς ειλωτείας στο Δημόσιο

Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Καταγγέλλει μισθολογική ισοπέδωση και μισθούς ειλωτείας στο Δημόσιο
Για νέα μισθολογική βαρβαρότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Για μισθούς ειλωτίας και μισθολογική ισοπέδωση στο Δημόσιο κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχωρά σε νέα μισθολογική βαρβαρότητα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μητρόπουλος και επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα», κατηγορεί την κυβέρνηση και για ειλημμένη απόφαση εξίσωσης των μισθών του Δημοσίου με αυτούς του ιδιωτικού τομέα και κάνει λόγο για νέα μισθολογική ισοπέδωση, πρώτο βήμα της οποίας θα είναι η θέσπιση κοινού κατώτατου μισθού 586 ευρώ.
Όπως επισημαίνει, «κυβέρνηση και τριαρχία των δανειστών υποβαθμίζουν και τους φιλόπονους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά κυρίως εισάγουν το δόγμα της ανταγωνιστικής υποτίμησης και στο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα, ώστε να μην υπάρχει κανένα συντεταγμένο και βιώσιμο εργασιακό σύστημα που να «τραβά» και τα άλλα εργασιακά συστήματα προς τα πάνω για να αναπαράγονται με όρους βιωσιμότητας και αξιοπρέπειας οι δυνάμεις της εργασίας».
Ήδη, σημειώνει, στην τρίτη επικαιροποίηση του α’ Μνημονίου (27-7-2011, σελ. 12-13), προβλέπεται ότι «οι μισθοί των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις θα είναι σε αρμονία με το νέο μισθολόγιο του δημοσίου τομέα»
Για δε τους μισθούς του δημόσιου τομέα, προσθέτει, αναφέρεται ότι «…θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα επιτυγχάνοντας μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους».
Η σταδιακή ολοκλήρωση αυτής της άγνωστης μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό ρήτρας εξίσωσης προς τα κάτω όλων των μισθολογίων, θα γίνει μέσα σε τρία χρόνια, σημειώνει και συμπληρώνει ότι αυτό θα καθηλώσει όλους τους μισθούς και των τριών μισθολογίων (δημόσιος τομέας, ιδιωτικός, ΔΕΚΟ) στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, που -εφεξής ρυθμιζόμενος μονομερώς από την κυβέρνηση (ν.4172/2013 άρθρο 103)- θα ενεργοποιεί τη «ρήτρα βουλγαροποίησης» για όλα τα μισθολόγια και όχι μόνο γι’αυτόν, σύμφωνα με τον ν. 4046/2012.
Η βίαιη εσωτερική υποτίμηση που συντελείται με την εξομοίωση προς τα κάτω όλων των μισθολογίων, τονίζει ο κ. Μητρόπουλος, αποκρύπτεται από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό με ευφημισμούς που παραπλανούν τον ελληνικό λαό αφού ομιλούν για …αναθεώρηση και …εκσυγχρονισμό του δημοσιοϋπαλληλικού μισθολογίου!
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να μην προβεί στη νέα πρωτοφανή μισθολογική αγριότητα σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και προτρέπει τους δημοσίους υπαλλήλους να μην απελπίζονται και να προσβλέπουν με αισιοδοξία στη ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που κυοφορείται.
Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση των μνημονίων και της εξαθλίωσης των Ελλήνων και των Ελληνίδων σε λίγο δεν θα υπάρχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης