Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα Βενιζέλου-Μητσοτάκη με αφορμή το μισθολόγιο - Ετοιμάζεται για «βέτο» στα σχέδια ομαδικών απολύσεων το ΠΑΣΟΚ

Κόντρα Βενιζέλου-Μητσοτάκη με αφορμή το μισθολόγιο - Ετοιμάζεται για «βέτο» στα σχέδια ομαδικών απολύσεων το ΠΑΣΟΚ
Το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τον κ. Βενιζέλο ο οποίος θα θέσει το θέμα στον Αντώνη Σαμαρά στην επόμενη συνάντηση τους
Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Κυριακού Μητσοτάκη πυροδοτεί το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα.
Το σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του τύπου φαίνεται πως ενόχλησε την Χαριλάου Τρικούπη η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται με έμφαση ότι "ο αρμόδιος υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».
Συμφώνα με πληροφορίες το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τον κ. Βενιζέλο ο οποίος θα θέσει το θέμα στον Αντώνη Σαμαρά στην επόμενη συνάντηση τους.
Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι ο ίδιος θα θέσει «βέτο» σε αξιώσεις όπως οι ομαδικές απολύσεις, ασφαλιστικό και μισθολογικές αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι κινήσει αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο και της προεκλογικής ετοιμότητας καθώς η  Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί να τραβήξει «διαχωρίστηκες γραμμές» με την Νέα Δημοκρατία βλέποντας και τα δημοκοπικά ευρήματα και τις «διαρροές» προς τον ΣΥΡΙΖΑ
Το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα προβλέπει βασικό μισθό 680 ευρώ, καθώς και αυξήσεις ή μειώσεις ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης.
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αλ. Μητρόπουλο να κάνει λόγο για «μισθούς ειλωτείας».
Στην γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος κάνει λόγο για «νέα μισθολογική βαρβαρότητα» στην οποία «η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης