Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι «κρύβει» η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο; - Χτίζονται γέφυρες συννενόησης

Τι «κρύβει» η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο;  - Χτίζονται γέφυρες συννενόησης
Στις προθέσεις του Τσίπρα είναι «να βολιδοσκοπήσει τις δυνατότητες να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης στα εθνικά και την εξωτερική πολιτική»
Κάθε άλλο παρά «εθιμοτυπικό χαρακτήρα» θα έχει η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο καθώς τόσο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιθυμούν να περάσουν τα δικά τους πολιτικά αλλά και επικοινωνιακά μηνύματα.
Άλλωστε οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι εξαιρετικά καλές με τις πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αλλά και το ΥΠ.ΕΘ.Α να συμφωνούν ότι διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, εδώ και καιρό έχοντας συναντηθεί δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν εκ των οποίων η μία στο υπουργείο Εξωτερικών (επί κυβέρνησης Παπαπαδήμου).
Για τον Αλ. Τσίπρα πρώτιστος στόχος - και αμιγώς πολιτικός - είναι να «επανατοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά ζητήματα και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για τα οποία δέχεται σκληρή κριτική από τους πολιτικούς του αντιπάλους», σημείωνε με νόημα στενός συνεργάτης του πρόεδρου του κόμματος συμπληρώνοντας ότι «και στην ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έκανε εκτενής αναφορές».
Η ίδια πηγή σημείωνε ότι στην «ατζέντα» της συνάντησης θα βρεθούν το θέμα της ΑΟΖ, η αριθμητική και ποιοτική κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων με αφορμή και την νέα παραβίαση από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «barbaros», το Κυπριακό αλλά και τα μισθολογικά ζητήματα των ένστολων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Αλ. Τσίπρας και Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συζητήσουν και κατ΄ ιδίαν, πέραν της συνάντησης που θα έχουν παρουσία της ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ένα επιπλέον ζήτημα που θα τεθεί επί τάπητος είναι το μεταναστευτικό καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ευρωπαίου Επιτρόπου μεταναστευτικής πολιτικής και εσωτερικών υποθέσεων.
Στις προθέσεις του Αλ. Τσίπρα είναι «να βολιδοσκοπήσει τις δυνατότητες να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης στα εθνικά και την εξωτερική πολιτική» ανέφερε στενός συνεργάτης του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας με νόημα ότι «την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός αρνείται να συναντηθεί μαζί του και δεν του έχει απευθύνει κάποια πρόσκληση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρά τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές ανταποκρίθηκε άμεσα».
Είναι φανερό ότι η Κουμουνδούρου προσδίδει στην αυριανή συνάντηση και επικοινωνιακό χαρακτήρα θέλοντας να «χρεώσει» απόλυτο «αρνητισμό για κάθε είδους συνεννόησης» στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Επιπλέον, τέτοιου είδους κινήσεις «ζεσταίνουν» και το κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης ανάμεσα στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και τον ΣΥΡΙΖΑ με αρκετές από τις θέσεις των ΑΝ.ΕΛΛ. στα εθνικά και την εξωτερική πολιτική να απέχουν παρασάγγας από εκείνες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα, με πολλούς να ερμηνεύουν την κίνησή του αυτή ως «μήνυμα τόσο προς το μέγαρο Μαξίμου όσο και προς τη Χαριλάου Τρικούπη να κινηθούν υπερβατικά και να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με το το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 20 Οκτωβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης