Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την τρόικα, ούτε Plan B - Τάχιστα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την τρόικα, ούτε Plan B - Τάχιστα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
Σχέδιο Β δεν υπάρχει και όποιος το σκέφτεται παίζει με τη φωτιά, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος
(upd5)Για την άμεση κατάθεση, στη Βουλή, της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο δεσμεύθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
"Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα έρθει τάχιστα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Όπως σημείωσε, "η αξιολόγηση προχωρά κανονικά και δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι και προσεκτικοί.
"Σχέδιο Β δεν υπάρχει και όποιος το σκέφτεται παίζει με τη φωτιά", διεμήνυσε ο Ευ. Βενιζέλος, στέλνοντας μήνυμα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Χρειάζεται, όμως, πρόσθεσε, σταθερότητα, ενότητα και συναίνεση.
Τάχιστα και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ώρες, θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, διαβεβαίωσε με τη σειρά του και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
Ο Γκ. Χαρδούβελης δήλωσε επίσης ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της οικονομίας.
Η συνάντηση των κ. κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Χαρδούβελη διήρκησε περί τις 2,5 ώρες.
Όπως ανέφερε από το πρωί το www.bankingnews.gr, απώτερος στόχος τους είναι να αφήσουν πίσω τα όσα αρνητικά προέκυψαν την περασμένη εβδομάδα με την αναταραχή στις αγορές για τα ελληνικά ομόλογα και να κάνουν το επόμενο βήμα σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν το εις βάρος της κυβέρνησης κλίμα.
Στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοικτά κρίσιμα ζητήματα ενόψει και της επιστροφής της τρόικας.
Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα επιχειρήσουν να βάλουν και ένα τέλος στην έντονη ενδοκυβερνητική κόντρα που έχει ανακύψει μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα συζητηθεί εκτενώς και το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και των κόκκινων δανείων, ζήτημα για το οποίο αναφέρεται ότι έχει υπάρξει εμπλοκή με την τρόικα.
Σε κάθε περίπτωση στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση της οικονομίας από την τρόικα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και με θετικό τρόπο, γεγονός που σημαίνει ότι Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιχειρήσουν να βρουν έναν κοινό τόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης των εν λόγω ζητημάτων.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, οι διήμερες εργασίες της οποίας αρχίζουν από αύριο.
Σημειώνεται πως χθες  Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβέλη, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις ενστάσεις της τρόικας σχετικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Εν τω μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες το βράδυ στο συνέδριο του ΣΕΤΕ υποστήριξε ότι η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο ενώ διαμήνυσε πως δεν επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει.
«Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ υπογράμμισε ότι τα δυόμισι τελευταία χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν, όπως ανέφερε, περισσότερα αρκεί «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα».

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, ώρα 09:00)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης