Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή - Σύγκρουση Κ. Μητσοτάκη - Αλ. Μητρόπουλου με φόντο τα πλαστά πτυχία και τους... «φουκαράδες»

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή - Σύγκρουση Κ. Μητσοτάκη - Αλ. Μητρόπουλου με φόντο τα πλαστά πτυχία και τους... «φουκαράδες»
Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό για «δουλοπρέπεια»
Ένα πόρισμα που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορούσε προσλήψεις με πλαστά στοιχεία στο Δήμο Δραπετσώνας στάθηκε η αφορμή για την σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλου.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου την περίοδο 2004-2008 με το σχετικό πόρισμα να αναφέρει ότι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν για νομικές συμβουλές στον Αλέξη Μητρόπουλο, με την ιδιότητα του καθηγητή συνταγματικού δικαίου.
Συμφώνα με το πόρισμα ο κ. Μητρόπουλος τους είπε «ξεκάθαρα» ότι «ουδείς από τους εργαζόμενους πληρούσε τις προϋποθέσεις για να αλλάξει τη σύμβασή του» ενώ όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο γνωστός εργατολόγος προειδοποίησε μια εργαζόμενη «εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για την περίπτωσή της».
«Τότε που ήσασταν εργατολόγος είπατε την πραγματικότητα, τώρα λέτε ότι πρέπει να κλείσουμε τα μάτια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Μητρόπουλο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στη Βουλή ενώ από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ακουγόταν η λέξη «φουκαράδες».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά ενοχλημένος και σε έντονο ύφος απάντησε ότι «η ζημιά είναι 2,1 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή άλλοι φουκαράδες, που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος, είναι έξω γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις».
Σε υψηλούς τόνους ήταν και αντίδραση του Αλέξη Μητρόπουλου που κατηγόρησε τον υπουργό για «δουλοπρέπεια» σημειώνοντας ότι «Στα 600 χρόνια κανένα πολιτικό προσωπικό δεν ορκίστηκε με τόση δουλοπρέπεια στους κατακτητές. Και από τον επαίσχυντο όρκο καταλήξατε στις ανάπηρες γυναίκες του Κερατσινίου. Εγώ τους είπα ότι ''κυρίες μου δεν τηρείτε τις προϋποθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Σας εκμεταλλεύτηκαν τόσα χρόνια και θα σας πετάξουν. Μία γυναίκα που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και δικαιώθηκε κι έτσι έφερε στο φως το ''έγκλημα'' της Κυβέρνησης Καραμανλή».
«Πηγαίνετε στο Κερατσίνι να τους απολύσετε δεν είπα ότι παρανόμησαν είπα ότι δεν πληρούσαν τις σκληρές προϋποθέσεις και ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης και τι θα κάνετε τώρα; Ποτέ δεν θα δείτε την αριστερά να συναινεί σε πράξεις παρανομίας» συνέχισε ο κ. Μητρόπουλος υποστηρίζοντας ότι «ο Δήμος εκμεταλλεύτηκε και καταχράστηκε την εργασιακή τους σχέση χωρίς αμοιβή και χωρίς ένσημα και πάνε να δούνε τα αυστηρά κριτήρια του Παυλόπουλου».
Συνέχεια στην ένταση έδωσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «Το εν ψυχρώ δεν το περίμενα από τον κύριο Μητρόπουλο. Όμως η κυρία παρά τη γνωμάτευση του κυρίου Μητρόπουλου πήρε αυτή την θέση και την έκλεψε από άλλη κυρία που θα μπορούσε να έχει τα προσόντα και να εργάζεται στο Δήμο. Και τι λέει τώρα ο κ. Μητρόπουλος στη Βουλή; Αυτή η κυρία τότε την προειδοποίησα ψυχρώ ότι είναι παράνομη τώρα δεν πρέπει να ελεγχθεί γιατί δεν φταίει είναι άνθρωπος και αυτή η κυρία».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης