Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με βουλευτές της ΝΔ - «Η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε απάτη»

Σφοδρή αντιπαράθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με βουλευτές της ΝΔ - «Η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε απάτη»
Ο κ. Γεωργίου κατηγόρησε τους προκατόχους του για «απάτες», ενώ βουλευτές της ΝΔ τον κατηγόρησαν ότι παραποίησε τα στοιχεία του 2009
Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή σε ότι αφορά τον υπολογισμό των ελλειμμάτων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.
Μάλιστα λίγο νωρίτερα σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση με βουλευτές της ΝΔ που τον κατηγόρησαν για την υπόθεση των παραποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων, αλλά και του φουσκώματος του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009.
Ειδικότερα ο κ. Γεωργίου κατηγόρησε τους προκατόχους του για «απάτες», ενώ βουλευτές της ΝΔ τον κατηγόρησαν ότι παραποίησε τα στοιχεία του 2009 και διόγκωσε το έλλειμμα.
«Παραποιήσατε τα στοιχεία, είναι πλέον αποδεδειγμένο» του είπε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως οι Κώστας Κλειτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Σε αντίθεση με τις απάτες του παρελθόντος σήμερα τα στατιστικά της Ελλάδας γίνονται διεθνώς δεκτά» απάντησε ο κ. Γεωργίου στους βουλευτές της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι η Eurostat δημοσίευσε χωρίς καμία επιφύλαξη τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για 9η συνεχόμενη φορά από το 2010 που πήγε στην ΕΛΣΤΑΤ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να εξηγήσει γιατί μιλά για απάτες.
Ο Α. Γεωργίου απάντησε ότι η λέξη «απάτη» και «λαθροχειρία» δεν είναι δική του αλλά περιλαμβάνεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ιανουαρίου του 2010 καθώς και σε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 14ης Μαρτίου του 2014 που αφορούν την απόκρυψη των πραγματικών δημοσιονομικών στοιχείων του 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης