Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούρκουλας (υφ. Εξωτερικών): Νομικές ακροβασίες οι κινήσεις της Τουρκίας - Ωμή η παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Κούρκουλας (υφ. Εξωτερικών): Νομικές ακροβασίες οι κινήσεις της Τουρκίας - Ωμή η παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Έκκληση προς το ΣΥΡΙΖΑ να... ωριμάσει
Σε έντονο ύφος συνεχίζεται η κριτική της Ελλάδας προς την Τουρκία, με τον υφυπουργό Εξωτερικών να κάνει λόγο για «νομικές ακροβασίες» που είναι «πασιφανές» ότι δεν ισχύουν, και στις οποίες επιδίδεται η Τουρκία για να δικαιολογήσει την «ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Δ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι η «δυνατότητα διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών είναι πολύ σημαντική για όλη την Ευρώπη», ενώ για το θέμα της τουρκικής ένταξης δήλωσε ότι «είμαστε υπέρ της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας, αλλά, βεβαίως υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα σέβεται το κοινοτικό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο. Στο μέτρο που δεν γίνεται αυτό βεβαίως δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις».
Ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει επίσης «εξαιρετικά υψηλό» το σημείο που βρίσκονται σήμερα οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις και εκφράζει την άποψη ότι το «τρίγωνο Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου» αποτελεί ένα «τρίγωνο σταθερότητας».
Για να είμαστε όμως πόλος σταθερότητας και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε, και αξιοποιούμε όσο μπορούμε, αυτό το χαρτί, δεν εξαρτάται μόνο από την κυβέρνηση, δεν εξαρτάται μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζει περαιτέρω ο υφυπουργός Εξωτερικών κάνοντας «έκκληση» και στην αξιωματική αντιπολίτευση από την οποία, όπως είπε, διαβάζει και ακούει «πράγματα εξωφρενικά», όπως η θέση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των κοινών ασκήσεων Κύπρου-Ισραήλ ή την «άδικη κριτική» για τη συμπόρευση με τη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών.
Ο κ. Κούρκουλας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να «σοβαρευτεί» και να «ωριμάσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης