Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποσύρθηκε η παράγραφος για τη «Διαύγεια» - «Παρεισέφρησε από λάθος»

Αποσύρθηκε η παράγραφος για τη «Διαύγεια» - «Παρεισέφρησε από λάθος»
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για την παρέμβαση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοϕιλοπούλου
Στην απόσυρση της παραγράφου που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», που συζητείται στη Βουλή, με την οποία εισηγούντο την προσαρμογή των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στα νέα δεδομένα του προγράμματος «Διαύγεια», προχώρησε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοϕιλοπούλου.
«Παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία έθετε με τη διατύπωση της εν αμϕιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια” για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών» εξήγησε σε δήλωσή της η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Σε ανακοίνωσή της η Χαρ. Τρικούπη αναφέρει: Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοϕιλοπούλου με την οποία απεσύρθη διάταξη που είχε κατατεθεί στη Βουλή και με την οποία εξαιρούνταν διοικητικές πράξεις από την υποχρεωτική δημοσίευσή τους στη «Διαύγεια». Υπογραμμίζουμε ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα «Διαύγεια» και τη πλήρη διαφάνεια που εξασφαλίζει στις πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη «Διαύγεια» και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης