Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Σαμαράς για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Ανεργία, ανάπτυξη και Κυπριακό στην ατζέντα των εργασιών

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Σαμαράς για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Ανεργία, ανάπτυξη και Κυπριακό στην ατζέντα των εργασιών
Δεν αποκλείεται τετ α τετ Σαμαρά – Merkel στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, οι διήμερες εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 18:00 σήμερα το απόγευμα.
Η Σύνοδος αναμένεται να ασχοληθεί με τα ζητήματα της ανεργίας, της οικονομίας και της ανάπτυξης ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί τόσο ο ιός του Έμπολα και οι κλιματικές αλλαγές όσο όμως και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης εκτιμάται ότι θα θέσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και θα τους ζητήσει να καταδικάσουν τις τουρκικές ενέργειες αλλά και να περιλάβουν την καταδίκη στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει στο περιθώριο της Συνόδου – μια και η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας – να ενημερώσει τους ομολόγους του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και να επαναλάβει ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο αλλά τη στήριξη των εταίρων της.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα της Συνόδου Κορυφής) να υπάρξει και ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel προκειμένου να την ενημερώσει για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο καθώς και για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕ, Herman Van Rompuy υπογραμμίζει στο ενημερωτικό του έγγραφο πως «παρά την ανάκτηση της σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ και παρά τις διαρθρωτικές προσπάθειες των κρατών-μελών, η κατάσταση της οικονομίας και της απασχόλησης εξακολουθούν να ανησυχούν την ΕΕ».
Στην επιστολή του ο Rompuy χαρακτηρίζει την κατάσταση της οικονομίας και της απασχόλησης στην Ευρώπη «δύσκολη».
Το θέμα της οικονομίας αναμένεται να απασχολήσει αύριο τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ στη συνάντηση παρόντες θα είναι ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso και του επερχόμενου προέδρου Jean Claude Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης