Πολιτική

Στον εισαγγελέα οι Α. Μαρτίνος και Σ. Κόκκαλης για τα περί χρηματισμού βουλευτών - Κατέθεσε ο Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛ)

Στον εισαγγελέα οι Α. Μαρτίνος και Σ. Κόκκαλης για τα περί χρηματισμού βουλευτών - Κατέθεσε ο  Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛ)
Μεταξύ άλλων, έχει ήδη καταθέσει ο Αιμ. Λιάτσος της «Kontra News», που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες
(upd)Το κατώφλι της εισαγγελίας θα περάσουν οι επιχειρηματίες Σωκράτης Κόκκαλης και Ανδρέας Μαρτίνος, ως μάρτυρες στην έρευνα περί χρηματισμού βουλετών.
Σημειώνεται ότι το επίμαχο δημοσίευμα της Kontra News ανέφερε ότι τα περί «κουμπαρά» ειπώθηκαν στη δεξίωση του γάμου των παιδιών των δύο επιχειρηματιών.
Ο εισαγγελέας κάλεσε και την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Σοφία Βούλτεψη.
Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών.
«Κατέθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι στη συνέχεια ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες", είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνέχισε: "Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από τον κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οι δυο έμειναν και για δυο βουλευτές που έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό».
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παροχές σε βουλευτές προκειμένου να μη γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, ως μάρτυρας.
Την περασμένη εβδομάδα, επίσης, κατέθεσαν στον εισαγγελέα ο Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες, ο οποίος ωστόσο δεν κατονόμασε την πηγή της πληροφόρησής του επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης