Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαφείς αιχμές του Γ. Παπανδρέου προς Σαμαρά και Βενιζέλο: Αυτοί που έσχιζαν τα μνημόνια, έμειναν στα λόγια…

Σαφείς αιχμές του Γ. Παπανδρέου προς Σαμαρά και Βενιζέλο: Αυτοί που έσχιζαν τα μνημόνια, έμειναν στα λόγια…
«Δε μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια»
Δίχως ίχνος μετάνοιας για τις επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου υπό τον τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε μέχρι εσχάτων των επιλογών του.
Μάλιστα, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για τους Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο, διερωτήθηκε «τι θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό;».
«Δε μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια» σημείωσε χαρακτηριστικά, πραγματοποιώντας μία μίνι αναδρομή στο μνημονιακό παρελθόν της χώρας.
«Τώρα αντιλαμβάνονται τι σήμαινε να παλεύουμε για τα αυτονόητα απέναντι σε μια συντηρητική Ευρώπη που ήθελε να μας τιμωρήσει. Ίσως αντιλαμβάνονταν που θα ήταν η Ελλάδα μετά από μια χρεοκοπία. Αυτοί που έσκιζαν το μνημόνιο στα λόγια έμεινα στα λόγια» συνέχισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, παραδέχθηκε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν ορισμένα λάθη, αλλά όπως υπερτόνισε, όχι «το μεγαλύτερο: να μείνουμε αδρανείς».
Όσον αφορά το σήμερα, κατέστησε σαφές πως δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στη «φούσκα» του 2009. «Καμία επιστροφή στα τερατώδη ελλείμματα, στα ρουσφετολογικά προνόμια για "ημέτερους" που είχαν γονατίσει το Δημόσιο και γι' αυτό γονατίζουν το φορολογούμενο σήμερα. Καμία επιστροφή στο έγκλημα κατά της Ελλάδας και των παιδιών μας» τόνισε εμφατικά.
Συνεχίζοντας την κριτική προς την συγκυβέρνηση, υπογράμμισε πως «ελάχιστοι αποφασίζουν, ουδείς ενημερώνει. Το ζητούμενο είναι η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση για να πάμε μπροστά».
«Δεν μπορεί η συγκλονιστική προσπάθεια του λαού για πέντε χρόνια, να τιναχθεί στον αέρα, γιατί τα κόμματα ξεκίνησαν δήθεν αντιμνημονιακά καλλιστεία. Το ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή προοπτική για τη χώρα και το λαό με την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής διαπραγματευτικής τακτικής» υπερθεμάτισε παράλληλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης