Πολιτική

Μαριάς (ΑΝΕΛ): Ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου

tags :
Μαριάς (ΑΝΕΛ): Ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου
«Είχαμε μία σημαντική εξέλιξη στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας»
«Ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου», ανέφερε ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
«Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης σε μία προσφυγής της Γερμανίας κατά της Ιταλίας με αφορμή την υπόθεση του Διστόμου, δεν επιτρέπεται η άσκηση ατομικών αγωγών κατά της Γερμανίας, σε δικαστήρια εκτός της Γερμανίας»
«Αυτό σημαίνει ότι μπλόκαραν όλες οι υποθέσεις κυρίως στην Ιταλία. Τώρα η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας δίνει μία διέξοδο, διότι η ιταλική κυβέρνηση για να συμμορφωθεί προς την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου εξέδωσε ένα διάταγμα, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό. Επομένως θεωρούμε ότι ανοίγει ο δρόμος σε δεκάδες συγγενείς θυμάτων της Ιταλίας, αλλά και στην υπόθεση του Διστόμου, να προχωρήσει σε εκτέλεση», εξήγησε

«Έτσι φεύγει η υπόθεση από τη διεθνή διπλωματία και από τα χέρια των κρατών. Επιστρέφει το παιχνίδι στο χώρο της δικαστικής εξουσίας άρα ο κάθε ιδιώτης, συγγενής θυμάτων μπορεί πλέον να προχωρήσει τη διαδικασία τουλάχιστον στην Ιταλία. Επίσης, επιστρέφει στο κομμάτι της πολιτικής, δηλαδή μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε το θέμα με μεγαλύτερη ισχύ απέναντι στη Γερμανία», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής.

Αναφορικά με τις καταστροφές από τις πλημμύρες στην Αττική, ο Νότης Μαριάς σημείωσε:
«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Αποδείχθηκε ανοχύρωτη πόλη, για άλλη μία φορά η Αθήνα και κυρίως οι δυτικές της συνοικίες».
«Για να αντιμετωπιστούν τα θέματα των θεομηνιών πρέπει να υπάρχει συμμετοχή όλων των θεσμικών παραγόντων. Οι περιφέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο και μεγάλο μέρος κονδυλίων πηγαίνουν απευθείας για αντιπλημμυρικά έργα στις περιφέρειες ή στους δήμους», κατέληξε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης