Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση στοχεύει στην εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Αυτή πρέπει να είναι η τελευταία έλευση της τρόικας

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση στοχεύει στην εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Αυτή πρέπει να είναι η τελευταία έλευση της τρόικας
«Άλλο η συζήτηση για την επόμενη ημέρα και άλλο ότι υπήρξε συμφωνία», το σχόλιο του Ευ. Βενιζέλου για τη χθεσινή συνάντηση Schaeuble - Χαρδούβελη

(upd4)«Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, γιατί επιθυμεί αυτή να είναι η τελευταία εμφάνιση των δανειστών στην Αθήνα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
«Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες. Υπάρχει το πλαίσιο, έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο που τηρείται όπως θα τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα» διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα εργασιακά και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Για το ασφαλιστικό διευκρίνισε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά και ότι υπάρχουν οι αναλογιστικές μελέτες.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο και τις διαφωνίες που έχει προβάλλει το ΠΑΣΟΚ για τα δύο αυτά θέματα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους. Η θέση του λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν. Πάντα υπάρχει διαβούλευση και βγαίνει ένα συμπέρασμα».
Σχετικά με τις ερμηνείες που δόθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ για το περιεχόμενο της συνάντησης Schaeuble - Χαρδούβελη την Τετάρτη στο Βερολίνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι «άλλο η συζήτηση για την επόμενη ημέρα και άλλο ότι υπήρξε συμφωνία».

Tι ανέφερε από το πρωί το www.bankingnews.gr: 
Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί και το ζήτημα της αντικατάστασης του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος την 1η Νοεμβρίου θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του ως επίτροπος της Κομισιόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται και λόγω της αντικατάστασης του κ.Αβραμόπουλου να υπάρξει και ένας μίνι ανασχηματισμός στη σύνθεση της κυβέρνησης, με τις αποφάσεις να αναμένεται να γίνουν γνωστές έως το τέλος της εβδομάδας.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το υπουργείο Άμυνας θα το αναλάβει πρόσωπο που θα προέρχεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
Πάντως, μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση είναι η επιστροφή της τρόικας και ο νέος γύρος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση, η οποία έχει ποντάρει πολιτικά σε μια θετική και σύντομη αξιολόγηση από την τρόικα, χαρακτηρίζει τον επόμενο γύρο των επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών ως τον πλέον κρίσιμο των τελευταίων ετών.
Παράλληλα, η πρόσφατη αρνητική αντίδραση των αγορών θεωρείται πως θα δώσει «πάτημα» στην τρόικα να εντείνει τις πιέσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία από την πλευρά της καθιστά σαφές πως θα επιμείνει στις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει από το περασμένο καλοκαίρι σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως το εργασιακό και το ασφαλιστικό.
Άλλωστε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξει τα δύο αυτά «καυτά» θέματα, αλλά να μετατεθούν για την ερχόμενη άνοιξη.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο στον απόηχο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, ώρα 09:46)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης