Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Εκστρατεία» για την ψήφιση του νόμου της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων επιχειρεί ο Υπ. Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας – Συνάντηση με 15 βουλευτές της Ν.Δ.

«Εκστρατεία» για την ψήφιση του νόμου της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων επιχειρεί ο Υπ. Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας – Συνάντηση με 15 βουλευτές της Ν.Δ.
Δεσμεύτηκε για αλλαγές και βελτιώσεις στο τελικό σχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων
Επαφές με 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε το πρωί ο Υπ. Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, όπου και άκουσε τις προτάσεις τους για το νόμο επί των «κόκκινων» δανείων με στόχο να καμφθούν οι αντιδράσεις και να περάσει ο νόμος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Ο υπ. Ανάπτυξης δεσμεύτηκε για αλλαγές και βελτιώσεις στο τελικό σχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, με στόχο να ψηφιστεί αμέσως μόλις έλθει στη Βουλή.
Στο σχέδιο προβλέπεται ότι στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, ελαφρύνσεις ή διακανονισμός χρεών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τις τράπεζες.
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2013 είχαν κύκλο εργασιών μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο, το συνολικό πόσο που μπορεί να μπει σε ρύθμιση δεν πρέπει να ξεπερνά το 50% των οφειλών προς τις τράπεζες.
Επιπλέον, πρόσωπα ή επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση αν έχουν καθυστερήσει την δόση προς την τράπεζα για τουλάχιστον 90 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης