Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Πατρών, Κ. Πελετίδης - «Ούτε βήμα πίσω για τις συμβάσεις όσες διώξεις κι αν ασκηθούν!»

Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Πατρών, Κ. Πελετίδης - «Ούτε βήμα πίσω για τις συμβάσεις όσες διώξεις κι αν ασκηθούν!»
Για την απόφαση να μην σταλούν στοιχεία για τη μετατροπή των συμβάσεων 370 εργαζομένων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου
Υπόμνημα με τις θέσεις της δημοτικής αρχής κατέθεσε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος είχε κληθεί μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να μην σταλούν στοιχεία για τη μετατροπή των συμβάσεων 370 εργαζομένων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τα πραγματικά κίνητρα της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι η δημιουργία δεξαμενής απολύσεων.
Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο δήμαρχος Πατρέων μίλησε στους συγκεντρωμένους τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και δεν θα παραδώσει στοιχεία των εργαζομένων, όσες διώξεις κι αν ασκηθούν. Νωρίτερα το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στον δήμο, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και φορέων κ.ά., σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Κώστα Πελετίδη.
«Στον δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, και είναι καθ' όλα νόμιμοι» αναφέρει ο κ. Πελετίδης και σημειώνει: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του δήμου».
Σχετικά με τον έλεγχο των δικαιολογητικών, ο δήμαρχος Πατρέων τονίζει ότι «θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται» και αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί. Ήδη, έχουν απολυθεί δύο εργαζόμενοι και παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό άλλοι δύο. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση».
«Με βάση λοιπόν τα παραπάνω» συμπληρώνει ο Κώστας Πελετίδης «αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου» και όπως υπογραμμίζει «αυτή είναι και η θέση του δημοτικού συμβουλίου που εκφράστηκε με απόφαση που ελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου».
Τελος, ο Κώστας Πελετίδης υποστηρίζει στο υπόμνημα: «ως δήμαρχος και νέα δημοτική αρχή, έχουμε εκλεγεί με σαφείς δεσμεύσεις στο λαό μας, δεν αποδεχόμαστε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο δήμο. Θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τους δημότες μας και τους δημοτικούς υπαλλήλους, τις όποιες απειλές και τυχόν "ποινές", επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης».
Μετά την έξοδο του δημάρχου από το δικαστικό μέγαρο ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, επικεφαλής της οποίας είχε τεθεί ο Κώστας Πελετίδης. Η πορεία κατέληξε έξω από το δημαρχείο, όπου παραμένουν οι συγκεντρωμένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης