Τελευταία Νέα
Πολιτική

Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πλημμυροπαθείς στην Αττική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πλημμυροπαθείς στην Αττική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική ζητούν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Να αποζημιωθούν άμεσα, πλήρως και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια όλοι οι πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική ζητούν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν την Πέμπτη στη Βουλή.
Με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, οι βουλευτές καλούν επίσης την κυβέρνηση να διαθέσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Αττικής, προκειμένου να εκπονηθούν άμεσα μελέτες και να κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά έργα.
«Οι εικόνες διάλυσης, χάους και καταστροφής σε σπίτια, επιχειρήσεις και αθλητικές εγκαταστάσεις σε 25 δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, είναι το αποτέλεσμα της πλήρους και χρόνιας εγκατάλειψής τους για ολόκληρες δεκαετίες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» καταγγέλλουν οι βουλευτές.
Ως προς την αντίδραση της κυβέρνησης, οι βουλευτές παρατηρούν ότι «δυστυχώς, μετά την καταστροφή, στήνεται το ίδιο σκηνικό της καταγραφής των ζημιών και των συνηθισμένων εξαγγελιών- περισσότερο προεκλογικών και επικοινωνιακών- για αποζημίωση, που χάνονται όμως στη δαιδαλώδη σύγχυση και γραφειοκρατία.
»Η κυβέρνηση, αφού απέκλεισε για προφανή μικροκομματικά οφέλη την περιφερειάρχη Αττικής από την έκτακτη σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προχώρησε σε εξαγγελίες για παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους πληγέντες κατοίκους της πόλης ύψους 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, θέτοντας, για άλλη μια φορά, σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και προϋποθέσεων για τη χορήγησή τους».

Αναμόρφωση του προϋπολογισμού στο δήμο Αχαρνών
Σε αναμόρφωση προϋπολογισμού θα προχωρήσει την Παρασκευή το συμβούλιο του δήμου Αχαρνών, προκειμένου να μπορέσει να συνδράμει τους δημότες που επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Συγκεκριμένα, ο δήμος προτίθεται να καταβάλει από δικό του κονδύλιο το βοήθημα των 586 ευρώ, ώστε να ανακουφίσει τους πληγέντες άμεσα και μέχρι να καταβληθεί το βοήθημα από την κεντρική διοίκηση. Συγχρόνως, ο δήμος βρίσκεται σε επαφή με Έλληνες ευρωβουλευτές προκειμένου να διερευνήσει δυνατότητες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό ταμείο.
Συνολικά, στον δήμο υποβλήθηκαν 370 αιτήματα για καταστροφές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους και έχουν ήδη διενεργηθεί 50 αυτοψίες. Άστεγες έχουν μείνει 15 οικογένειες (κατά μέσο όρο τεσσάρων ατόμων) που φιλοξενούνται είτε με δαπάνη του δήμου, είτε από τρίτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης