Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δριμύ κατηγορώ των δικαστικών: Η κυβέρνηση απαξιώνει τη δικαιοσύνη, αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις της - Στο στόχαστρο ο Γκ. Χαρδούβελης

Δριμύ κατηγορώ των δικαστικών: Η κυβέρνηση απαξιώνει τη δικαιοσύνη, αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις της - Στο στόχαστρο ο Γκ. Χαρδούβελης
Επικαλέστηκαν μία σειρά δικαστικών αποφάσεων
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κάνοντας λόγο για απαξίωση της δικαιοσύνης και μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Β. Χριστοφίλου έκανε λόγο για απαξίωση των λειτουργών της Δικαιοσύνης, που εκφράζεται με τη μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων από την εκτελεστική εξουσία.
Επικαλούμενοι τις αποφάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τις περικοπές στους μισθούς των ενστόλων, η Β. Χριστοφίλου διαμήνυσε σε έντονο ύφος πως «η εκτελεστική εξουσία, η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία».
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, διέτεινε πως «με την μη εφαρμογή τους η Κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης, μετατρέπει τον εαυτό της σε Κυβέρνηση Κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη ότι ακόμη κι εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει, εντούτοις το κράτος, κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο, αρνείται την εφαρμογή της».
Μάλιστα, έθεσε στο στόχαστρο της κριτικής της τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, τον οποίο κατηγόρησε για «αλαζονική λογική».
«Δεν δικαιούται ο υπουργός να παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό για καταβολή εκατομμυρίων ευρώ στους δικαστές (...), όταν δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ για την αναδρομικότητα της περικοπής» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Εμείς οι δικαστές δεν είμαστε αντίπαλοι άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως θέλει να μας εμφανίζει το οικονομικό επιτελείο, είμαστε μαζί με τους άλλους Έλληνες» συνέχισε, ολοκληρώνοντας το δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης