Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκλητική παρέμβαση Bloomberg στην Ελλάδα – Στηρίζει τη ΝΔ και μέμφεται απροκάλυπτα το ΣΥΡΙΖΑ

Προκλητική παρέμβαση Bloomberg στην Ελλάδα – Στηρίζει τη ΝΔ και μέμφεται απροκάλυπτα το ΣΥΡΙΖΑ
Θα ήταν λοιπόν πιο εποικοδομητική η στήριξη προς την Ελλάδα εάν δεν προσέβαλε τόσο απροκάλυπτα το κόμμα της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας προέβη σήμερα το πρακτορείο Bloomberg, καθώς στο editorial του αν και δείχνει να στηρίζει την Ελλάδα, ζητώντας από την τρόικα να μην την πιέζει άλλο, προειδοποιεί ότι η νέα λιτότητα θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, γεγονός που θα απειλήσει με διάλυση την ευρωζώνη!
Αν και φαινομενικά το σχόλιο του πρακτορείου δείχνει μια συμπάθεια απέναντι στην Ελλάδα, ζητώντας από την τρόικα να μην τραβάει άλλο το σκοινί της διαπραγμάτευσης, ωστόσο η επίθεση που κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής.
Με άλλα λόγια προειδοποιεί τους δανειστές και άλλους αποδέκτες, ότι η ύπαρξη και η συνέχεια της Ευρωζώνης μπορεί να εξαρτάται από την εκλογή του… ΣΥΡΙΖΑ.
Επιτίθεται, δηλαδή, με τέτοιο τρόπο σε ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας χώρας – μέλους της Ευρωζώνης, καλλιεργώντας και πάλι κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο όλοι πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει στο παρελθόν (το 2012).
Το Bloomberg υποστηρίζει ότι επιπλέον μέτρα λιτότητας θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τη δημοσιονομική πειθαρχεία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Τσίπρας είναι πρόθυμος να προκαλέσει, μονομερώς, απώλειες στους πιστωτές, εξέλιξη που θα προκαλέσει φόβο στις αγορές πως έρχεται ένα κύμα αθέτησης υποσχέσεων, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Το μήνυμα του Bloomberg σαφώς έχει πολλούς αποδέκτες, πέραν της τρόικας, ωστόσο η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας για ένα θέμα που άπτεται της εκλογικής συμπεριφοράς ενός λαού, διαβάλει ευθέως ίσως από τα λίγα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους Έλληνες.
Θα ήταν λοιπόν πιο εποικοδομητική η στήριξη προς την Ελλάδα εάν δεν προσέβαλε τόσο απροκάλυπτα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται εκεί προφανώς γιατί μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος το έχει επιλέξει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης