Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον ΣΥΡΙΖΑ ή είναι επικίνδυνα επιπόλαιοι ή έχουν άλλα σχέδια – Φαιδρό το επιχείρημα λύση για πρόεδρο της δημοκρατίας και μετά εκλογές

tags :
Στον ΣΥΡΙΖΑ ή είναι επικίνδυνα επιπόλαιοι ή έχουν άλλα σχέδια – Φαιδρό το επιχείρημα λύση για πρόεδρο της δημοκρατίας και μετά εκλογές
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να αποτύχει η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας….αλλά η στάση ορισμένων στελεχών γεννά πολλές υποψίες
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα πραγματικά προκαλεί απορία, εκπλήσσει το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη του κόμματος που δυνητικά θα αναλάβει την εξουσία….να μιλάει για συμφωνία στο όνομα του προέδρου και μετά εκλογές.
Ή τα στελέχη αυτά είναι αφελή ή έχουν κάποιο άλλο σχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ άπαξ και προηγείται 5% με 6% θα έπρεπε όχι μόνο να πίεζε για εκλογές αλλά να εναντιωνόταν σε κάθε σχέδιο να υπάρξει συμφωνία για τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρασκηνιακώς κάνει συμφωνία με την ΝΔ για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας και εν συνεχεία….συμφωνηθεί μια ημερομηνία για εκλογές….πως είναι τόσο σίγουροι ότι Σαμαράς και Βενιζέλος να τηρήσουν την δέσμευση τους;
Η Ελλάδα το 2012 είχε μια μεγάλη ευκαιρία, να φέρει σε δύσκολη θέση την Ευρώπη με την απειλή της εξόδου από το ευρώ, αν το είχε πράξει η Ελλάδα θα είχε επιτύχει πολλαπλάσια.
Η Ελλάδα δουλοπρεπώς υποτάχθηκε και πλέον σέρνεται από την Τρόικα.
Η κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς αυτή αν και δεν συγκρίνεται η τύχη της χώρας με την τύχη του έθνους.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τον συμβιβασμό θα χάσει δημοσκοπικά και το κυριότερο…θα χάσει την ιστορική ευκαιρία να έρθει στην εξουσία.
Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως είναι αλλοπρόσαλλη για ένα κόμμα που βρίσκεται κοντά στην εξουσία.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση γιατί τους απομένει ελάχιστος πολιτικός χρόνος.
Να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει περισσότερο πολιτικό χρόνο στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σημαίνει είτε ότι δεν έχουν στρατηγική είτε….και αυτό μπορεί να συμβαίνει να σχεδιάζουν….παρασκηνιακώς συνεργασία με την ΝΔ…παρά τις κόντρες εντυπώσεων με την ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να αποτύχει η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας….αλλά η στάση ορισμένων στελεχών γεννά πολλές υποψίες για το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης