Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η μάχη της τρίτης θέσης ή δεν είναι έτσι τα πράγματα; - Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι τρίτο κόμμα, το Ποτάμι πέρασε το ΠΑΣΟΚ

Η μάχη της τρίτης θέσης ή δεν είναι έτσι τα πράγματα; - Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι τρίτο κόμμα, το Ποτάμι πέρασε το ΠΑΣΟΚ
Αν η Χρυσή Αυγή, είχε την προβολή που έχει το Ποτάμι δεν θα ήταν τρίτο κόμμα αλλά θα μαχόταν για την πρώτη θέση.
Μια ιδιότυπη δημοσκοπική μάχη φαίνεται ότι διεξάγεται μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη το Ποτάμι για την τρίτη θέση στην ελληνική βουλή.
Ενώ οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν την Χρυσή Αυγή σταθερά τρίτο κόμμα και στην τέταρτη θέση έδιναν μάχη ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι….εσχάτως περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν το Ποτάμι τρίτο κόμμα και την Χρυσή Αυγή τέταρτο ή πέμπτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Ορισμένες δημοσκοπήσεις πιο ανεξάρτητων εταιριών δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι και στην Πέμπτη θέση το ΠΑΣΟΚ.
Με βάση ενδείξεις και παρά τον πολιτικό διωγμό της Χρυσής Αυγής και τις προφυλακίσεις, συνεχίζει να παραμένει τρίτο πολιτικό κόμμα εξέλιξη που τουλάχιστον εκπλήσσει αν ληφθεί υπόψη η τεράστια πίεση αλλά και η συκοφάντηση του κόμματος αυτού.
Πάντως είναι οξύμωρο να κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής είναι καθαρά.
Να σημειωθεί ότι στο μόνο κόμμα που έχει ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από το ΣΔΟΕ είναι της Χρυσής Αυγής….ενώ αντιθέτως αν το ΣΔΟΕ επισκεφθεί κάποιο άλλο κόμμα από τα…παραδοσιακά ίσως να μείνει και εβδομάδες….από τα στοιχεία που θα βρει.
Μια ειδοποιός διαφορά της Χρυσής Αυγής είναι βεβαίως το γεγονός ότι είναι προφυλακισμένη η ηγεσία….που όμως αποφυλακίζεται τον Μάρτιο του 2015 δηλαδή σε 4 μήνες από σήμερα.
Η Χρυσή Αυγή είναι αποκλεισμένη από παντού και παρ΄ όλα αυτά διατηρείται τρίτο κόμμα.
Το Ποτάμι από την άλλη πλευρά υπερπροβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να κομίζει κάτι νέο στην πολιτική σκηνή.
Το μόνο καινούριο είναι….οι ιδέες και απόψεις για κατάργηση του έθνους από το Σύνταγμα.
Προφανώς και το Ποτάμι θα πρέπει να μαζέψει αυτούς που υποστηρίζουν τέτοιες ιδέες καθώς δεν συνάδουν με την ιστορία της χώρας μας και τους ιστορικούς αγώνες που έχουν δοθεί.
Βέβαια αν διαβάσει κανείς με προσοχή τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος ορισμένες ιδέες είναι ρεαλιστικές για να μην θεωρηθεί ότι αφορίζουμε τα πάντα.
Το Ποτάμι ωστόσο εμφανίζεται ως κόμμα δεκανίκι της επόμενης κυβέρνησης όποια και αν είναι αυτή…ενώ δεν έχει απογαλακτιστεί ακόμη από τους μηχανισμούς  κυρίως επιχειρηματιών που θεωρούν ότι μέσω του Ποταμιού….θα κάνουν την δουλειά τους….στην νέα κυβέρνηση.
Αν η Χρυσή Αυγή, είχε την προβολή που έχει το Ποτάμι δεν θα ήταν τρίτο κόμμα αλλά θα διαγκωνιζόταν για την πρώτη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης