Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο - Τι αλλαγές επέρχονται στον αθλητισμό

tags :
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο - Τι αλλαγές επέρχονται στον αθλητισμό
Καταργείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλαγές στις ΚΕΔ
Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, το οποίο προβλέπει την κατάργηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Παράλληλα, το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει αλλαγές στον τρόπο σύνδεσης των Κεντρικών Επιτροπών Διαιτησίας, καθώς η σύνθεση τους θα είναι πενταμελής και ο πρόεδρός θα προέρχεται από την ομοσπονδία του αθλήματος, με την επιλογή να γίνεται μέσω προκήρυξης και συγκεκριμένων κριτηρίων.
Από εκεί και ύστερα ένα μέλος θα προέρχεται από επαγγελματικό σύνδεσμο, ένα από κατάλογο διεθνών διαιτητών της τελευταίας δεκαετίας και τα υπόλοιπα τρία μέλη θα ορίζονται από κλήρωση μέσω καταλόγου 12 διεθνών διαιτητών της οικείας ομοσπονδίας, μετά από προκήρυξη.
Επίσης, αλλάζει το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ καθώς στις γενικές συνελεύσεις των αθλητικών ομοσπονδιών θα συμμετέχουν με αντιπροσώπους τους και θα ψηφίζουν μόνο τα αθλητικά σωματεία–μέλη και όχι οι Ενώσεις.
Ακόμη, θα υπάρξει περιορισμός στα έτη θητείας των μελών των Δ.Σ. των ομοσπονδιών. Το διοικητικό συμβούλιο της αθλητικής ομοσπονδίας θα εκλέγεται για τετραετή θητεία και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα έχουν δικαίωμα μόνο μίας ανανέωσης της θητείας τους.
Τέλος. προβλέπεται ενιαία ρύθμιση της σύστασης και λειτουργίας δικαιοδοτικών οργάνων για όλες τις ομοσπονδίες, που θα συνθέτουν συνταξιούχοι δικαστές.
«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με τομές και σαφή προσανατολισμό. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου, η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, η ανάπτυξη του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και η κατοχύρωσή του για όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.
«Στη δημόσια διαβούλευση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις εποικοδομητικές τους προτάσεις στον ιστότοπο opengov.gr οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στο τελικό κείμενο. Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο θα το επεξεργαστούμε περαιτέρω στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ώστε το τελικό προς ψήφιση κείμενο να αντανακλά πλήρως τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας της κοινωνίας μας, που ζητά αθλητισμό υγιή, εύρωστο και ανοιχτό για όλους» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης