Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την κατάργηση της έκδοσης άδειας για 897 επαγγέλματα χαιρετίζει ο Κ. Χατζηδάκης (ΝΔ)

Την κατάργηση της έκδοσης άδειας για 897 επαγγέλματα χαιρετίζει ο Κ. Χατζηδάκης (ΝΔ)
"Θετικό βήμα η απόφαση του Κ. Σκρέκα"
Την κατάργηση της έκδοσης άδειας λειτουργίας για 897 επαγγέλματα χαιρέτισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως
τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να εκδώσουν ταχύτατα την υπόλοιπη δευτερογενή νομοθεσία στον τομέα ευθύνης τους για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων καθώς είναι βασικό προαπαιτούμενο για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη
«Είναι εξαιρετικά θετικό ότι χτες με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, καταργήθηκε η υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας για 103 οικονομικές δραστηριότητες, με τις οποίες συνδέονται 897 επαγγέλματα.
Η ρύθμιση αυτή βασίζεται στο νόμο-πλαίσιο για την απλοποίηση στην αδειοδότηση και στους ελέγχους των επιχειρήσεων (Ν.4264/2014) που εισηγηθήκαμε και ψηφίσαμε στη Βουλή το περασμένο Μάιο, έπειτα από πολύμηνη συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και την επιχειρηματική κοινότητα. Με το νόμο αυτό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι διαδικασίες απλοποιούνται δραστικά και οριζόντια, με στόχο να ολοκληρώνονται ηλεκτρονικά και -σε πολλές περιπτώσεις - αυθημερόν.
Τώρα φαίνονται απτά τα αποτελέσματα του νόμου-πλαισίου. Ωστόσο, μετά το Υπουργείο Ανάπτυξης, τώρα είναι η σειρά όλων των συναρμόδιων υπουργείων να εκδώσουν ταχύτατα την υπόλοιπη δευτερογενή νομοθεσία στον τομέα ευθύνης τους.
Το χρωστάμε στην επιχειρηματική κοινότητα. Είναι βασικό προαπαιτούμενο για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη» σημείωσε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης