Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημόσιες τράπεζες, το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στο City - Χρέος και πρόταση για επενδυτική τράπεζα στο επίκεντρο των επαφών με ξένα funds

tags :
Δημόσιες τράπεζες, το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στο City - Χρέος και πρόταση για επενδυτική τράπεζα στο επίκεντρο των επαφών με ξένα funds
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και με τα στελέχη της Deutsche Bank και της Nomura
Tους Έλληνες τραπεζίτες ανέλαβε να συναντήσει ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, όπως προκύπτει από το πρόγραμμα των συναντήσεων και επαφών στο City του Λονδίνου.
Ο κ. Μηλιός μετείχε χθες σε κλειστή σύσκεψη με στελέχη του Hellenic Bankers Association του Λονδίνου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μηλιός ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τις πτυχές της διαχείρισης και βιωσιμότητας του χρέους.
Tαυτόχρονα παρουσίασε το σενάριο μιας επενδυτικής τράπεζας εθνικού χαρακτήρα που θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακός μοχλός με σκοπό τη στήριξη επιχειρηματικών δράσεων.
Επιπλέον οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε και την επίσημη θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά τoν δημόσιο χαρακτήρα των τραπεζών, ενώ ανέλυσε και το ζήτημα των κόκκινων δανείων.
Ο κ. Μηλιός συναντήθηκε και με τον καθηγητή του LSE Κέβιν Φεδερστόυν, γνωστό για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και από την περσινή εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics στην οποία είχε μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και με τα στελέχη της Deutsche Bank και της Nomura.
Oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος αναπτυξιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, θα συμμετάσχει σε κλειστή συζήτηση, με εκπροσώπους και διευθυντικά στελέχη επενδυτικών κολοσσών και funds όπως οι BofA Merrill Lynch, Bank, Goldman Sachs, η York Capital, η Wellington Capital Management, η Pimco και η Capital Group.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης