Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως αποδέχεται την παράταση του μνημονίου ή την νέα πιστωτική γραμμή….για να μπορέσει να διαπραγματευτεί το χρέος

tags :
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως αποδέχεται την παράταση του μνημονίου ή την νέα πιστωτική γραμμή….για να μπορέσει να διαπραγματευτεί το χρέος
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται εμμέσως πλην σαφώς το μνημόνιο ή την νέα πιστωτική γραμμή.
Μπορεί να εκτυλίχθηκε μια επικοινωνιακή φιέστα σύγκρουσης κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα emails και τις εκτιμήσεις των ξένων οίκων για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις συναντήσεις αυτές βγήκε ένα πολύ σοβαρό πολιτικό συμπέρασμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται εμμέσως πλην σαφώς το μνημόνιο ή την νέα πιστωτική γραμμή.
Με βάση την ανάλυση της Bank of America από τις επαφές που είχε με τον Σταθάκη που παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στους ξένους επενδυτές αναφέρθηκαν τα εξής
«Υποστήριξε ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ ότι με μια συμφωνία μεταξύ τρόικας με την υπάρχουσα κυβέρνηση θα διευκόλυνε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα της έδινε περισσότερο χρόνο να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας (κράτη και ΕΚΤ) με την τρόικα.
Από την άλλη πλευρά, αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να κλείσει συμφωνία με την τρόικα οι αγορές θα αντιδράσουν αρνητικά, πρόωρες εκλογές θα γίνουν σίγουρα, και παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί υπό πίεση, δεν θα είναι ευθύνη της»
Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κρατήσει μια πολύ σκληρή γραμμή όσον αφορά το μνημόνιο ουσιαστικά έχει καταρρεύσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα ήθελε μια συμφωνία κυβέρνησης και Τρόικα ώστε να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εστιαστεί στο χρέος.
Άρα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβει πρωτοβουλίες εξόδου από τα μνημόνια, ουσιαστικά αναιρώντας την βασική του επιχειρηματολογία…στην Ελλάδα.
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε έκπληκτος γιατί η Τρόικα δείχνει τόσο σκληρή στάση προς την κυβέρνηση.
Είναι προφανές ότι η Τρόικα έχει αποφασίσει να κρατήσει σκληρή γραμμή γιατί θέλει να δεσμεύσει και την σημερινή αλλά και την νέα κυβέρνηση που σύντομα θα αποκτήσει η Ελλάδα.
Έτσι εξηγείται γιατί η Τρόικα επιμένει η Ελλάδα να αποδεχθεί παράταση του μνημονίου για 6 ή 12 μήνες δηλαδή έως το τέλος του 2015 αλλά προφανώς μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε κατάρρευση την κυβέρνηση Σαμαρά.
Όμως ακόμη και μια πιστωτική γραμμή τύπου ECCL είναι δεδομένο ότι οδηγεί την Ελλάδα σε νέο μνημόνιο που επίσης θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Σαμαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης